Knarket på golfklubben

I våras slog Tullverkets spanare till vid en golfklubb i Bohuslän. Två personer greps misstänkta för grovt narkotikabrott. Spanarna hade följt efter en man från Göteborg när han färdades norrut på E6 till en golfbana i Bohuslän.

Där såg de en man i 55-årsåldern överlämna en väska till mannen i 20-årsåldern från Göteborg.  Efter överlämningen greps bägge männen. Den äldre av männen visade sig arbeta på golfklubben i en chefsposition. I väskan fanns 19 kilo cannabis. Dessutom hittades ytterligare 9 kilo cannabis och 300 gram kokain vid en husrannsakan i golfklubbens lokaler.

Båda personerna har åtalats för grovt narkotikabrott av åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Enligt golfklubbens ordförande som uttalar sig i Bohusläningen har den äldre mannen arbetat på golfklubben i flera år. Under utredningens gång har han varit avstängd från arbetet.

Enligt uppgifter ska det handla om Torreby golfklubb i Munkedals kommun och den äldre mannen ska vara deras banchef Mikael Collin. Den yngre åtalade mannen är enligt uppgift Kevin Rifatovic.

Vid tillslaget mot de två männen hittade tullspanarna även ett lönnfack i bilen som de tror är specialbyggt för att just transportera narkotika.

Läs mer om narkotikabrott

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!