Taximordet i Bergsjön

Den 16 oktober sköts en taxichaufför ihjäl på Teleskopgatan i Bergsjön. Han hade precis avslutat sitt arbetspass för dagen och var på väg till sin lägenhet när han blev skjuten. Mannen hade inga som helst kopplingar till gängkriminalitet. Polisen tror ändå inte att mordet var ett misstag och uppger att det inte är gängrelaterat. Inte heller var det ett rånmord. Han var den som skulle mördas men motivet är inte känt.

Om det inte handlade om ett gängrelaterat mord så är det dock med stor sannolikhet ett familjerelaterat mord. Heder, ekonomiskt vinningsmotiv, kärleksaffärer, svartsjuka eller nåt sånt. Polisen tycks dock sakna alla uppslag och spår vad det gäller motiv till mordet såväl som till vem det skulle kunna vara som ligger bakom mordet. Inte heller några spår kring vem som är mördaren verkar de ha.

Mannen hette Ibrahim Özkan och hade en eget taxiföretag i form av en enskild firma. Troligen hade han också ett annat jobb då han hade sen stabil inkomst. Taxijobbet var sannolikt ett extraknäck på kvällar och helger.

Några som troligen är släktingar till den mördade mannen driver ett framgångsrik pizzaföretag i Göteborg med ett eget varumärke som hyrs ut till franchisetagare. Om detta stämmer skulle det kunna göra familjen till föremål för utpressning för att erhålla beskydd. Om familjen då nekar till att betala för beskydd kan det resultera i en skjutning. Ett sådant motiv skulle gör det till ett gängrelaterat mord.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!