Man gripen för taximordet i Bergsjön

En man har nu gripits för iblandning i det så kallade taximordet i Bergsjön, Göteborg. Han greps i Tyskland efter att han i fredags blivit häktad i Sverige. Han anhölls redan den 1 november. Mannen kommer att utlämnas till Sverige men när det blir av är ännu inte klart.

Mordet inträffade den 16 oktober. En taxichaufför vid namn Ibrahim Özkan sköts ihjäl. Han hade precis avslutat sitt arbetspass för dagen och var på väg till sin lägenhet när han blev skjuten. Mannen hade så vitt det är känt inga som helst kopplingar till gängkriminalitet. Polisen tror ändå inte att mordet var ett misstag och har tidigare sagt att det inte är gängrelaterat. Inte heller var det ett rånmord. Han var den som skulle mördas men motivet är inte känt.

Den gripne mannen som är i 35-årsåldern är enligt media svensk medborgare men ska under senare tid i huvudsak ha uppehållit sig i Tyskland. Han är enligt uppgifter i media inte släkt med den mördade men de två ska ha en svag koppling. Mannen har ännu inte hörts av polis. Uppgifterna i media tycks inte stämma. Mannen är enligt hätkningsframställan inte svensk medborgare, heter Hassan Mohammed men har bytt namn flera gånger sen han kom till Sverige år 2015.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!