Sociala mediers betydelse för mina bloggar

Det vanligaste sättet att hamna på min blogg och läsa en eller flera artiklar är via sökningar. Under 2002 har 77% av besökarna kommit till bloggen via sökningar, cirka 12% via länkar från andra sajter, 9% direkt,  sociala medier 1,5% och 0,5% från övrigt vilket i detta fall är RSS-flöden och mejllänkar. Under den senaste månaden har mängden besökare från sökningar såväl som det totala antalet besökare minskat och det beror förmodligen på att min blogg fått lägre google-rank.

Andelen som kommer till bloggen från länkar och direkt har däremot ökat. Det är en följd av att sökningar och länkar från sociala medier minskat. Detta enligt Googles egen statistik som dock inte redovisar flashback som ett social medium utan besök därifrån redovisas som länkar.

Knappt 76% av besökarna kom via Google-sökningar, drygt 1% från Bing och 0,5% från andra sökmotorer. Näst viktigast för besökarantalet till bloggen har varit flashback som stod för ungefär 10% av besökarna. Cirka 1% av besökarna kom via facebook och 0,5% via Twitter och cirka 0,2% från Disqus. Ett litet antal besökare kom från snapchat, instagram, blogger och reddit. Sociala medier (inklusive flashback) stod med andra ord för 11,5%. Flashbacks betydelse för min blogg har ökat under senare tid.

Sociala medier, förutom flashback, har obetydlig betydelse för min blogg. Och den enda övriga sociala mediesajt som har någon betydelse för min blogg är facebook. Men betydelsen har ökat under hösten.

Fiskebloggen Njord och De 15 familjerna

När det gäller Fiskebloggen Njord så har 77% av besökarna till denna del av sajten under år 2022 kommit genom sökningar, cirka 14,5% direkt till sajten och cirka 8 % av besökarna kom från sociala medier. Andelen som kommit genom sociala medier och direkt till sajten har ökat under året. Något som lett till minskad andel via sökningar. Antalet besökare och läsare har inte minskat.

Google har ensamt stått för cirka 74% av besökarna till Fiskebloggen Njord i år medan bing stod för nästan 2%. Facebook har stått för cirka 8% av besökarna. Övriga sociala medier står bara för ett fåtal besökare. Av de sociala medierna är det bara facebook som har en stor betydelse för besökarantalet till Njord.

För besökare till De 15 familjerna gäller att 89% av dem kommit via sökningar under 2022 och 10% direkt till sajten. Google-sökningar stod för 90% av besökarna, sökningar via bing för 2,5% medan yahoo och duckduckgo stod för 0,5% var. Sociala medier har ingen betydelse för besökarantalet till De 15 familjerna.

Övriga delar av min sajt har mycket färre besökare och är inte så intressanta att gå igenom.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!