GP och Kungälvspolisen hittar på en hotbild

I en artikel GP menar polisen i Kungälv att staden hotas av klanbaserad kriminalitet. Detta lyfts och förstärks i artikeln i GP som skrivits av Peter Linné och Sandra Divinyi. Men ärligt sagt är det mest trams. Polisen i Kungälv målar upp en bild av att Al Capone-liknande figurer håller på att ta över i Kungälvs miljonprogramsområde, Komarken. Snacka om överdrivet. Göteborg och Sverige har inga kriminella nätverka som ens kan liknas vid den US-amerikanska maffian.

Och jag kan inte finna några tecken på att två familjer som pekats ut som kriminella klanfamiljer i Kungälv försöker skaffa sig makt inom kommunen. De är helt enkelt inte kapabla till det och är sannolikt inte heller intresserade. Polisen i Kungälv fantiserar och överdriver. De skrämmer upp folk i onödan.

Det faktum att i stort sett ingen i de två familjerna har dömts för brott tas av polisen som ett tecken på att de är extra förslagna. Samma antagande gör journalisterna i GP. Det är inget annat än rasism och främlingsfientlighet från polisens sida. För den troligaste orsaken till att de inte är dömda för brott är att de inte har begått några brott.

Företag

Sant är att de startar och upplöser företag, går i konkurs och driver en mängd företag som driver olika typer av handel. Det är inte alltid riktigt klart vad företagen faktiskt sysslar med eller om de faktiskt har någon verksamhet. Men det finns ju många svenska som gör likadant. Suspekt i mina ögon men det är inget bevis på nån brottslig verksamhet. Visserligen skumt men för att kunna påstå att det handlar om brottslighet måste det kunna påvisas.

Att polisen påstår att det handlar om brottslighet går inte att ta som intäkt för att hävda att det är brottslighet det handlar om. Men det gör GP:s journalister när de låter polisens påståenden stå oemotsagda. Många av företagen hör dessutom hemma i Göteborg och delar av familjerna bor i Göteborg.

Att ungdomar med EPA-traktorer blev bortkörda är väl bara bra. De är ju också en klar riskgrupp vad det gäller brottslighet. För polisen verkar det faktum att de inte har invandrarbakgrund ett tecken på att de inte är kriminell. Men alla (utom möjligen polisen i Kungälv då) vet ju att de flesta EPA-traktorer är trimmade och ofta livsfarliga i trafiken.

Men polisen i Kungälv, Daniel Norlander, tycker ändå att ungdomarna med EPA-traktorer inte är kriminella eller brottslingar. Han vet att de som körde bort dem är kriminella. Hur han nu kan veta det? Påstod EPA-ungdomarna det? Hans resonemang är faktiskt rakt av rasistiskt.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!