Gängland Stockholm – Nynäshamn

I Haninge och Nynäshamn ska det enligt polisen och uppgifter i Aftonbladet finnas ett löst sammanhållet kriminellt nätverk som de kallar Nätverk Nicksta. Bland de som dömts i nätverket dominerar domar för narkotikabrott.

En person som anses tillhöra nätverket är dock även dömd för människorov och grov utpressning. En annan person som uppges vara en ledande person i nätverket är dömd till nio års fängelse för mordförsök. Han hamnade i bråk med en 19-åring på en sportbar. Det slutade med att han sköt honom i ansiktet. Offret överlevde dock. För närvarande är han inlåst och avtjänar sitt straff. Mannen är även dömd för hot mot tågvärdar på ett pendeltåg.

Det löst sammanhållna nätverket anses bestå av 16 personer. De är mellan 22 och 37 år gamla. Men mycket verkar oklart kring denna gruppering som kanske inte alls borde betraktas ett kriminellt nätverk. Det finns nämligen inga konkreta saker som kan visa på samband mellan alla de som påstås ingå i nätverket. Att aklla det organiserad brottslighet eller ett kriminellt nätverk kanske är att ta i.

Nicksta är den del Nynäshamn som främst är känt för Nickstabadet och en camping. Nickstahöjden (kallas även Backlura) en bit därifrån ovanför Nynäsgårds station är däremot ett miljonprogramsområde där det funnits problem. Den 24 april i år rapporterades det om skottlossning på en parkering i området.

Läs också:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!