Inbrott, häleri och stölder med hjälp av falsk identitet

I höstas genomförde polisen husrannsakan efter att ha genomfört en så kallad inre gränskontroll. Vid husrannsakan hittades stulna föremål till ett värde av minst tre miljoner kronor. Polisen har därefter kunnat knyta föremålen till 30 anmälningar om inbrott och stölder. Den äldsta anmälan skedde så långt tillbaks som 2016.

Den inre gränskontrollen genomfördes då polisen fattat misstankar om att en man uppehöll sig olagligt i Sverige. Mannen som var från Litauen visade sig leva i Sverige under en falsk identitet som medborgare i Litauen. I denna utredning har den svenska polisen samarbetat med den litauiska polisen.

Den misstänkte mannen har kunnat kopplas till ett kriminellt nätverk i Östeuropa som sysslar med narkotikabrott, trafficking, inbrott och stölder. Mannen tros ha fungerat som en slags revisor inom det kriminella nätverket. Men samtidigt verkar det ju mycket underligt att sitt på 6 år gammalt stöldgods så frågan är om polisen verkligen är rätt ute i detta ärende. Stöldgodset borde ju vara sålt eller nedsmält för länge sen.

Förutom mannen med den falska identiteten är ytterligare två personer misstänkta för häleri. En man och en kvinna.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!