Tillslag mot gängbröder

I mitten av december 2022 greps två bröder som anses vara ledande i Botkyrkanätverkets grupp i Fittja. De har därefter häktats som misstänkta för grova ekonomiska brott. Två andra personer med familjeband till bröderna sitter också häktade. Dessutom misstänks även två familjemedlemmar som är på fri fot för inblandning i brottsligheten.

Huvudmannen i den härva som utreds är den äldre brodern som är 35 år gammal och hans exfru. De misstänks för grovt bedrägeri i flera fall och grovt näringspenningtvättsbrott i flera fall mellan 2015 och 2021. Den yngre brodern, 22 år gammal år 2022, är i polisens utredning bland annat kopplad till narkotika, våld, utpressning, låneverksamhet och penningtvätt.

Brödernas tillgångar och ägodelar har belagts med kvarstad av tingsrätten. De har fått tillgångar på ett värde upp till 14 miljoner kronor frysta för att i framtiden kunna täcka brottsvinster och böter vid händelse av en fällande dom. Även de övriga misstänkta familjemedlemmarna har belagts med kvarstad. Även i de fallen handlar det om miljonbelopp.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!