Bombdåd mot misstänkt Einár-mördare

Halv elva på tisdagskvällen fick polisen ett samtal från en inringare som hört kraftiga smällar på en adress i Enskededalen, mer allmänt bara kallat Dalen. Inringaren hade också upptäckt att det var rök i trappuppgången och att portdörren var skadad. Ingen person skadades i samband med explosionen. Polisen har inlett en förundersökning rörande allmänfarlig ödeläggelse. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska delar av en handgranat ha hittats.

Bombdådet var riktat mot en bostad där en person som misstänks ha varit inblandad i mordet på rapparen Einár bor. En person som heter Ildar Galiyev och kallas Scar. Några hållfasta bevis mot honom finns dock inte och därför är han inte gripen för dessa misstankar:

Polisens misstanke är nu att brottet var riktat mot en man som också är huvudmisstänkt för mordet på 19-årige Nils ”Einár” Grönberg i oktober förra året, rapporterar TV4 med hänvisning till uppgifter. Bevisningen har dock inte räckt för att han ska gripas misstänkt för brottet, enligt kanalen, men en spaningsinsats ska ha bedrivits mot honom

Han ska tillhöra det så kallade Dalennätverket som har sin bas i Enskededalen. Tidigare har han dömts för bland annat narkotikabrott och försök till utpressning. Det betyder också att bombdådet är ihopkopplat med juldagsmordet i Rinkeby då Mehdi Sachit (Dumle) mördades. Även han har varit misstänkt för inblandning i mordet på Einár. I hans fall ska han enligt misstankarna ha lurat in Einár i en fälla.

Ildar Galiyev ska dock enligt vissa uppgifter för närvarande befinna sig i Turkiet eller Spanien. En av många kriminella svenskar som uppehåller sig där. Enligt andra uppgifter kan han dock ha kommit hem. Bomben ska nog främst ses som en varning och inget annat.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!