Ytterligare skott och bomber med koppling till Einármordet?

På morgonen den 28 december konstaterades att det skjutits mot balkongen på en lägenhet på Gubbängsvägen 96 i Gubbängen, Stockholm. Av allt att döma sköts det mot fel lägenhet. Larmet om skjutningen kom in till polisen strax efter klockan 7. På kvällen samma dag, cirka 20 över 11, sköts det återigen mot dörren på en lägenhet på nummer 98. I lägenheten bor en pensionär så de sköt nog mot fel lägenhet även denna gång.

Flera gärningspersoner har enligt vittnen varit synliga vid huset i Gubbängen i samband med den andra skottlossningen. Ingen person i bostaden uppges vara skadad. Polisen påträffade strax efter skjutningen ett skjutvapen i närheten och har dessutom gripit ett par tonåringar som misstänkta. Tonåringarna är från en annan ort i Sverige än Stockholm och har varit föremål för en mängd åtgärder från samhällets sida. Det var vid skjutningen på rymmen från ett HVB-hem.

På den aktuella adressen i Gubbängen har en person som heter Will#@m Sus0 tidigare varit skriven. Men alltså inte i någon av de lägenheter som besköts. Han ska vara kopplad till det så kallade Dalennätverket och rykten menar att han också kan kopplas till mordet på Einár.

Bara 10 minuter efter den andra skjutningen i Gubbängen så exploderade en sprängladdning på en adress i Farsta. Närmare bestämt på Kristinehamnsgatan 38. På adressen bor släktingar till en person, Al@san@ J@ll0w, som kan kopplas till den kriminella gruppering som kallas Farsta yngre eller 23st. Personen ifråga ryktas också ha en koppling till mordet på Einár. Dessutom finns det ytterligare en ung man, Am#n Pek*, som kan kopplas till Farsta yngre skriven på adressen.

Enligt en del uppgifter ska Dalennätverket och Farsta yngre ha vänskapliga kontakter med varandra.

Hämnd för Einármordet?

Mycket tyder på att någon är ute efter att hämnas på alla som skulle kunna ha med mordet på Einár att göra. Detta kanske oavsett om de faktiskt har något med mordet att göra eller inte. Men det kan också vara så att de olika skjutningarna och sprängningarna inte har nåt med varandra att göra. Händelserna i Gubbängen, Farsta och Dalen kan istället ha med de många komplicerade konflikterna i södra Stockholm att göra och juldagsmordet beror på nåt helt annat än mordet på Einár.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!