Bomben i Rågsved, Einár och polisen

Tidigt på nyårsafton, omkring klockan halv fyra på natten till nyårsafton, exploderade en bomb i en port på Ervallakroken i Rågsved. På den aktuella adressen är eller har en man som är dömd för kidnappningen av Einár (Nils Grönberg) varit skriven.

Dalen

Bombdådet kan därför utan tvekan kopplas ihop med flera tidigare våldshändelser under jul och mellandagarna. Dels till två bomber i Dalen (Enskededalen) riktade mot en adress som kan kopplas ihop med en person som ryktas ha varit inblandad i mordet på Einár. Mannen kallas Scar men heter Ildar Galiyev och befinner sig sannolikt utomlands. Han anses tillhöra det så kallade Dalen-nätverket.

Gubbängen

Dessutom kan bomben i Rågsved kopplas ihop med två skjutningar i Gubbängen riktade mot en adress på Gubbängsvägen där släktingar en annan person som ryktas ha en koppling till mordet på Einár. Den aktuelle mannen är Will#@m S0sa som också ska befinna sig utomlands. Han är för närvarande efterlyst för ett annat brott.

Farsta

En granat riktad mot en adress på Kristinehamnsgatan i Farsta hör också till serien av våldsdåd. På adressen bor anhöriga till en ung man som också ryktas vara inblandad i mordet på Einár. Även han som heter Al@sana J@llow ska befinna sig utomlands.

Men både när det gäller skjutningen i Gubbängen och bomben i Farsta kan det också finnas andra förklaringar. De skulle kunna var kopplade till den härva av olika motsättningar som för närvarande finsn inom och mellan olika kriminella nätverk i södra Stockholm.

Rinkeby

Slutligen kan bomben i Rågsved kopplas till juldagsmordet i Rinkeby. Mehdi Sachit som mördades där var med Einár när denne blev mördad. Hans ryktas har lett Einár i en fälla eller meddelat skyttarna om var han befann sig. Mehdi Sachit anses ha haft en koppling till det kriminella gänget i Rinkeby som kallas Dödspatrullen. Det kan därför finnas andra anledningar till mordet på honom än kopplingen till mordet på Einár.

Rågsved

Mannen som är kopplad till adressen i Rågsved där bomben exploderade är rapparen Haval Khalil. Han är dömd för inblandning i kidnappningen av Einár. Han tycks ha en koppling till Vårbynätverket. Även har ska troligen befinna sig i ett annat land.

Polisen

Med tanke på den uppenbara kopplingen till mordet på Einár i alla dessa fall verkar det onekligen konstigt att polisen inte redan innan händelserna hade personer som bevakade de olika platserna. Redan efter mordet i Rinkeby och bomberna i Dalen borde hotbilden stått klar för polisen. Att den inte verkar ha gjort det är en tydlig illustration till hur dåligt polisen i Stockholm verkar fungera. Ingen tycks ha kopplat ihop fallen trots att kopplingen var uppenbar. Dessutom tycks ingen ha agerat på den uppenbara kopplingen även om de mot förmodan faktiskt lyckades koppla ihop dem.

Att polisen i Stockholm inte lyckas lösa de flesta gängmord och inte kan få stopp på skjutningarna är ytterligare ett tecken på en dysfunktionell organisation. Dessutom är det troligen också en konsekvens av ett dysfunktionellt kommunalt styre i Stockholm och kommunerna kring Stockholm. De är allt för upptagna med att privatisera allt de kan istället för att lösa de problem som finns.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!