Skjutningen i Vällingby

Klockan 18:40 på nyårsafton kom det in larm till polisen om en skjutning utanför McDonalds i Vällingby. På platsen hittades tre skottskadade personer som fördes med ambulans till sjukhus. En av dem, en ung man i 20-årsåldern avled dock av sina skador. Enligt polisen ska de två skadade inte ha allvarliga skador. Flera personer på platsen togs med till förhör. En del av dem mot sin vilja. Ingen av dem tycks dock vara misstänkt för inblandning i skjutningen.

De som blev skjutna stod intill varandra. Det är oklart om de alla var måltavlor eller om bara en av dem var det. Flera av de personer som träffades av kulor också kan därför vara helt oskyldiga och inte ha någon gängkoppling. Det förefaller kanske osannolikt men det är onekligen en möjlighet. De kan faktiskt alla vara oskyldiga offer. Det faktum att deras identitet och eventuella gängtillhörighet ännu inte kommit fram i diskussioner på flashback eller i media kan också tyda på det. Eller så beror det bara på att skjutningen skedde på nyårssafton och folk hade annat att göra än att jaga identiteten på offer och tänkbara gärningsmän.

Koppling till mordet på Einár?

Det är fortfarande oklart vilka som blev beskjutna eller vilken gruppering de kan tänkas tillhöra. Inte heller är det med nödvändighet så att skjutningen i Vällingby kan kopplas till de andra våldsdåden i Stockholm under jul och mellandagarna. De andra våldsdåden verkar ju alla ha riktats mot personer med koppling till mordet på eller kidnappningen av Einár (Nils Grönberg). Det skulle naturligtvis kunna vara så men ännu så länge finns inga belägg för det.

Intern konflikt i Lejonen

Skjutningen i Vällingby skulle ju också kunna vara en del av den interna konflikten inom det kriminella nätverket Lejonen. Detta nätverk har sin bas i Hässelby. Eller så är det nån del av nån annan konflikt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!