Husby hyenor och narkotikabrott

Den 26 april 2022 gjorde polisen en rutinkontroll vid det parkeringsgarage som går under Sibeliusgången i Akalla. Platsen som kontrollerades är enligt polisen en ofta använd plats i samband med öppen narkotikahandel  Stockholms västra förorter.

På platsen stötte de på 26-årige Rob*l Efr*m Ghid*y som satt i en anmärkningsvärt dyr bil för området. Mannen är kopplad till det kriminella gäng som kallas Husby hyenor. När det vid en närmare kontroll framkom att han endast taxerade 97 000 kronor år 2020 fattades beslut om husrannsakan.

I bilen påträffades en mindre mängd cannabis och i hans lägenhet (som dock är skriven på en annan person) 106,8 gram kokain och närmare 300 gram cannabis. Polisen hittade också mycket dyra märkeskläder i hans garderob. Värdet uppskattades till 100 000 kr. Totalt låg det 166 500 kr i kontanter i samma garderob. Så väl kläder som kontanter och bil har tagits i beslag.

Polisen lyckades tömma tre telefoner som återfanns i Ghid*ys ägo där det med all önskvärd tydlighet framgick att han ägnar sig åt narkotikaförsäljning. De konstaterade också att han haft swish-transaktioner med flera personer som anses ledande i Husby hyenor. En av dem tycks ha varit S@mi M@mali.

I Solna tingsrätt dömdes Rob*l Ghid*y i januari 2023 till fängelse i två år och två månader för grovt narkotikabrott och grovt rattfylleri.

Kopplingar till andra brott

S@mi M@mali som är en ledande person i Husby huyenor är eller har varit misstänkt (och åtalad) för grovt vapenbrott tillsammans med Salah Abdulle (Dree Low) och Aro Mar#w@n Az#z. Rättegången i fallet verkar dock ännu inte ha ägt rum. Detta då Aro Mar#w@n Az#z rymt från det ungdomshem där han avtjänade sluten vård för grovt vapenbrott och narkotikabrott. I samma rättegång var han även åtalad för förberedelse till mord, men frikändes från den åtalspunkten. Senare greps han igen och rättegången om vapenbrottet skulle äga rum den 15 augusti 2022.

Vid rättegången dök Salah Abdulle dock inte upp. Han ska enligt uppgifter befinna sig i Somalia och är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro. Rättegången har ännu inte ägt rum.

S@mi M@mali har tidigare dömts för en rad brott, däribland till fängelse i tre år för grovt narkotikabrott 2016. I samma mål dömdes bland många andra en då 16-årig J0n@tan Go#t*om (Slice) som nu är ledande inom Husbys Hyenor. Jag lägger upp även den domen nedan då det står en hel del intressant i den.

Rob*l Ghid*y är  kusin till rapparen 5iftyy (R*m0n Gh#d*) som 2021 dömdes till fängelse i två år och tio månader för grovt narkotikabrott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!