Sex häktade för grovt vapenbrott i Örebro

Den 9 januari häktades sex unga män i 20 årsåldern i Örebro för misstankar om grovt vapenbrott. De greps alla tre dagar innan häktningen i en villa i stadsdelen Adolfsberg efter ett polistillslag mot huset. Det är troligt att vapenbeslaget och de 6 misstänkta personerna har en koppling till tre tidigare mord i Örebro.

Fem av de häktade är från Örebro-området men den sjätte är en person från Stockholm som tidigare dömts för inblandning i ett mord i Baggeby på Lidingö. Han heter Sebastian Asaba och dömdes till sluten ungdomsvård i 4 år.

De häktade från Örebro är S#m0n Öz*r, W#ll#am D@hlgren, 18-årige H*d*r Dar@kan, 19-årige M@rc0s Jos*f H@nna och slutligen har vi Ad@m H?ltgr*n från Kumla. Enligt osäkra uppgifter kan flera av dessa personer också ha en koppling till Jamal Malla som mördades i juli 2020.

H*d*r Dar@kan har tidigare varit anhållen i samband med ett mord i Markbacken, Örebro. Han var i det fallet misstänkt tillsammans med en person vid namn George Chamoun som i sin tur mördades vid en skjutning i Varberga i maj 2022. Ingen dömdes dock. Dar@kan har dock dömts tidigare. Bland annat till 6 månaders sluten ungdomsvård.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!