Skjutning i Fruängen och dödsskjutning i Huvudsta

Igår (fredag) sköts det mot en lägenhet på Vantörsvägen i Fruängen vid sextiden på kvällen. Polisen kallades till ett flerbostadshus i Fruängen med anledning av att inringare hört smällar som uppfattats komma från skjutvapen. På plats kan det konstaterade polisen att en lägenhetsdörr hade skottskador. Ingen person som befann sig i aktuell lägenhet ska ha skadats fysiskt. Två misstänkta gärningsmän ska ha setts lämna platsen i en silverfärgad bil efter skottlossningen enligt uppgifter i Aftonbladet.

Ihopkopplade skjutningar

Skjutningen ska ha varit riktad mot en flickvän till en ledande person i Dalennätverket som kallas Thrife, Han är en rappare som egentligen heter Cannon Ayodele Jack och nära kopplad till Ildar Galiyev (Scar) och Mikael Ahlström Tenezos (Greken). Både Scar och Greken (kallas 24-åringen i media) samt flera släktingar och vänner till den sistnämnde har varit utsatta för skjutningar och sprängningar under den pågående våldsvågen. De är båda ledande personer i Dalennätverket.

Greken och Scar ska enligt uppgifter befinna sig i Mexico för närvarande. Thrife ska för sin del eventuellt vara i Frankrike tillsamman med en annan rappare, Haval, som också utsatts för våldsdåd i samband med den pågående våldsvågen. Scar har för sin del varit misstänkt för inblandning i mordet på Einár.

Några timmar efter skjutningen i Farsta sköts en man ner i Huvudsta i Solna. Skjutningen ägde rum utanför kebabbaren och kolgrillen Kebabkhan Kurdistan AB som ligger nära Huvudsta tunnelbanestation. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska en Volvo ha lämnat platsen i hög fart efter den misstänkta skjutningen. Tidningen uppger också att det var samma bil som sågs lämna efter skjutningen i Fruängen tidigare i kväll.

När polisen anlände till platsen hittade de en livlös man i 40-årsåldern. Trots vårdinsatser på plats så avled han. Ägaren av Kebabkhan Kurdistan AB är i 40-årsåldern och skulle därmed kunna vara offret. Vad han har för koppling till nån av de pågående konflikterna i Stockholms undre värld är lite oklart. Även en man som kan kopplas till ett tidigare sprängdåd i Huvudsta är i 40-årsåldern. Denna person, eller kanske snarare, hans son är däremot kopplad till en av de pågående konflikterna, den interna konflikten i det kriminella nätverket Lejonen i Hässelby.

Biljakt

Dessutom inträffade ytterligare en händelse som kunde lett till en skjutning. En bil med tre misstänkta personer upptäckes av polisen i Hammarbyhöjden i närheten av en adress som kan kopplas till en person vid namn Luk@s L#ndgr*n. Han anses tillhöra Dalennätverket. Han har tidigare varit misstänkt för vapenbrott tillsammans flera personer kopplade till Dalennätverket och 23 st (Farsta yngre, Lost Boys) såsom Mikael Tenezos, M@lik K@bucho, Alas@na J@llow och Abd# Al# She#kh Abd#.

Polisen försökte stoppa bilen men de vägrade och körde därifrån:

– Vi hade uppgifter som gjorde att vi ville få stopp på bilen. Dessutom var de maskerade, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Vi har varit i Hammarbyhöjden och försökt stoppa en bil som vägrar att stanna. Vi följer efter bilen till Gullmarsplan där den kolliderar. Det befann sig tre personer i bilen, två av dem greps och eftersom det fanns vapen i bilen är de misstänkta för grovt vapenbrott. Vi har en polisinsats för att leta efter den personen som avvek från bilen.

Två unga tonåringar (under 15 år gamla) greps i bilen medan den tredje personen i 25-årsåldern greps efter att polisen sökt efter honom med bland annat polishundar.

Explosion i Skarpnäck

Dessutom inträffade ytterligare en händelse som har samband med de andra. En sprängning på Pilvingegatan i Skarpnäck som förmodligen var riktad emot släktingar till en person med kopplingar till Farsta äldre, El#as Kech#da (Elkec). Han är häktad som misstänkt för handgranaten på Kristinehamnsgatan den 28 december. Måltavlan då var Alas@na J@llow.

Skjutning i Uttran

Slutligen inträffade också en skjutning mot en villa på Vattravägen i Uttran som förmodligen har en koppling till de andra händelserna. Uttran ligger i närheten av Tumba i Botkyrka kommun. Skjutningen riktades mot en rappares bostad. Han kallas Rami.

Läs mer om våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om 23 st/Farsta yngre/Lost Boys och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om Dalennätverket och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om kurdiska räven:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!