Våldsvågen fortsätter i Stockholm

Trots att polisen gripit en väldig massa personer med anledning av våldsvågen i Stockholm har våldsvågen bara fortsatt. Det är uppenbart att det inte går att få stopp på en våldsvåg av denna typ genom hårdare straff och fler repressiva åtgärder från polisen. Utan det behövs ett mer långsiktigt arbete inriktat på att skapa förtroende för polisen och samhället. Ett arbete byggt på dialog, samarbete och respekt. Det leder till att rekryteringen till gängen kan minska samtidigt som fler gängrelaterade brott klaras upp. Det har polisen och myndigheterna i Göteborg visat tydligt.

Akalla

Stockholmpolisen har gripit ett 20-tal personer den senaste tiden med anledning av våldsvågen. Men den bara fortsätter. På natten mot 27 januari sprängdes en port på Sibeliusgången i Akalla på Järvafältet i Stockholm.

Eventuellt var bombdådet riktat mot en ung man vid namn Leis Khadra (Lelle) som anses tillhöra det kriminella gäng som går under namnet Husby hyenor och han har dömts flera gånger tillsammans med andra medlemmar i denna gruppering såsom Adel Dostami, Thomas Bah och Amir Issa (Amir Kurda). Han var också den person som knivhöggs på Nosh & Chow dagen innan mordet på Einár. Bland de som misstänkts för knivskärningen finns rapparen Jozef Wojciechowicz (Z.E) och hans lillebror.

Khadra dömdes så sent som den 22 december 2022 till 1 månads fängelse för narkotikabrott. i september 2022 åtalade han även för vapenbrott tillsammans med en annan ung man vid namn Abel Asmeron. De dömdes till fängelse i två år för grovt vapenbrott. Domen som fölls i oktober överklagades men i december slog hovrätten fast domen. I samband med utredningen kring vapenbrottet framkom det att Khadra och Kurda hamnat i konflikt med varandra.

Skogås

Vid sextiden på kvällen den 28 januari (igår) sköts en tonårig pojke (enligt Aftonbladet var han bara 15 år gammal) ihjäl på en restaurang i Skogås centrum i Huddinge kommun. Det ska handla som Skogås sushi. Enligt uppgifter i media ska han ha lurats till platsen och skjutits. Rykten gör också gällande att tonåringen hörde till grekens sida (Dalennätverket) i konflikten med kurdiska räven (Nätverk Foxtrot) men det är osäkra uppgifter.

Upplands-Bro

Vid 2-tiden natten till idag exploderade en sprängladdning i en port på Fjärilsstigen i Upplands-Bro. På den aktuella adressen bor två kända gänganknutna personer, Yassine Mohdhi och Mohamed Mohdhi (mer känd som rapparen Moewgli). De är kopplade till det så kallade Bronätverket som haft en konflikt med Bandidos MC och som anses vara allierade med Nätverk Foxtrot (kurdiska räven). I mars 2022 greps Moewgli som misstänkt för ett mordförsök. Vad som hände med det ärendet är oklart vilket väl sannolikt betyder att det inte blev något åtal.

Upplands-Väsby

Cirka 2 timmar senare sprängdes en port på Hagvägen i Upplands-Väsby. Sprängningen var riktad mot R0b*rto (Miklo) B0llstr?m som är misstänkt för bomben mot Kista den 18 januari. Han sitter vad jags förstår häktad så det hela verkar lite märkligt men de unga tonåringar som tycks utföra den här type av då kanske inte har koll på sånt.

Det är därmed troligen så att denna sprängning är kopplad till  våldskonflikten mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot som också inkluderar personer många andra kriminella grupperingar. Kanske beroende på att det finns rejält med pengar utlovade till de personer som vill genomföra skjutningar och sprängningar. Pengar från ledarna i Nätverk Foxtrot (kurdiska räven, Rawa Majid) och Dalennätverket (Greken Mikael Tenezos och Scar Ivan Galiyev).

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!