Bandidostopp begärd häktad för ekobrott

Enligt uppgifter i bland annat tidningen Expressen gjorde polisen ett tillslag mot två adresser med koppling till Mehdi Seyyed i tisdags morse. Han och ytterligare en person i hans närmaste krets anhölls på tisdagen, misstänkta för ekonomisk brottslighet.

Mehdi Seyyed har länge tillhört Bandidos ledarskikt på internationell nivå. Han var också med och grundade mc-gängets första avdelning i Göteborg 2002. Han har haft en rad olika så kallade officerstitlar inom organisationen, bland annat ”sargento de armas” i Europa. Det betyder att han varit ansvarig för Bandidos nationella och internationella säkerhet.

Belastningsregistret för Seyyed innehåller brott som grov misshandel, utpressning, brott mot vapenlagen och dopningsbrott. Han har också avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff för att ha anstiftat ett uppmärksammat sprängattentat av en bil på Vasaplatsen 2006. I domen ingick också bombningen av en taxi i Hisings Backa.

Under torsdag denna vecka begärdes Mehdi Seyyed häktad, misstänkt på sannolika skäl för två fall av grovt bedrägeri och ett fall av grovt penningtvättsbrott. Även Mehdi Seyyeds fru Neda Mandehgaryan har begärts häktad, misstänkt för en rad brott, Däribland bedrägeri, näringspenningtvätt, bidragsbrott vid flera tillfällen och tre fall av grovt bedrägeri. Seyyeds advokat Arash Raoufi vill inte kommentera ärendet eller sin klients inställning till misstankarna.

Seyyed häktades dock aldrig utan släpptes efter häktningsförhandlingar. Han är dock fortfarande misstänkt. Neda Mandehgaryan häktades däremot och är fortfarande fängslad.

Företag

Paret Seyyed och Mandehgaryan driver flera företag tillsammans. Däribland Viktoriagruppen Konsulterna i Göteborg AB, Viktoriagruppen Restaurangkonsult i Göteborg AB, Viktoriagruppen Juristerna i Göteborg AB, och AB Metti. De ägs av Mehdi Seyyed och ett av dem driver som det verkar en pizzeria. Styrelserna i bolagen består av Mehdi Seyyed (ordinarie ledamot) och Neda Mandehgaryan (suppleant).

Mandehgaryan är också suppleant i AB Sonura där Pål Gustav Johan Telemo är ordinarie ledamot. Han tycks bo i Norge. I det senare företaget är Marcus Telemo extern firmatecknare. Han verkar vara bror till Pål Gustav Johan Telemo.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!