Beväpnade män fritog fånge vid sjukhus

Tjugo i två på onsdagseftermiddagen fick polisen ett skarpt överfallslarm från Vrinnevisjukhuset. Polisen fick snabbt vetskap om att det skulle röra sig om en fritagning från en Kriminalvårdstransport. Två maskerade män fritog en man. Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen. De tre männen lämnade sedan platsen i en bil.

Den fritagne mannen anlände till sjukhuset med en sjuktransport från Kriminalvårdens nationella transportenhet. De utför transporter för Kriminalvården, men även för Polisen, Migrationsverket, Statens institutionsstyrelse, regioner och kommuner. Mannen är i 20-års åldern, heter Milad Safi och är nyligen dömd till fängelse i 10 år för mordförsök. Han anses vara medlem i Satudarah MC.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet bilens registreringsnummer eller signalement.  Stora polisresurser involverades i ärendet. Brottsplatsen spärrades av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som grovt främjande av flykt, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman. Ingen är gripen för brotten.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!