Bomberna i Helsingborg

Under en vecka har det sprängts tre bomber i Helsingborg. Den första skedde den 4 februari på Kvarnstensgatan i Gåsebäck industriområde som ligger invid Söder ganska centralt i staden. En entré till ett företag där bomben exploderade skadades liksom ett antal fönster som krossades.

Företaget som tycks ha varit måltavla för bomben är Sydbyggarna Entreprenad AB vars moderbolag heter SBE Invest AB. Ägare av SBE Invest AB är Million Menghesteab från Landskrona och Johan Dahl från Ljungbyhed. I styrelsen för både Sydbyggarna Entreprenad AB och SBE Invest AB sitter Million Menghesteab och Edin Kominlija som också är från Landskrona. Bolagen har samma adress och det har även flera andra bolag med koppling till Menghesteab.

På natten till den 8 februari smällde det igen. I entrén till ett företagshotell på Landskronavägen i Råå. Något företag med koppling till den tidigare bombningen i Gåsebäck industriområde verkar inte finnas på den aktuella adressen och det är oklart om de två händelserna är kopplade till varandra.

Och den 10 februari var det återigen dags. Nu vid ett bostadshus på Annerovägen i Dalhem vid 18-tiden på kvällen. En port förstördes och det uppstod också skador på fasaden.

Ingen person på adressen eller någon adress i närheten verkar ha någon koppling till de adresser där de tidigare bomberna exploderade. Sambandet mellan de tre explosionerna förefaller därmed mycket svagt.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!