Högerextremist dömd för vapenbrott

En man i 45-årsåldern med högerextrema sympatier har dömts för grovt vapenbrott, vapenbrott, medhjälp till vapenbrott och urkundsförfalskning.

Han friades dock från ett antal åtalspunkter om medhjälp till vapenbrott. Mannen som heter Thomas Amnebring dömdes till två år och tre månaders fängelse. Detta för att olovligen ha innehaft av två vapen, en pistol av märket Luger och ett automatvapen. Dessutom fälldes han för att ha förfalskat en namnteckning och för att genom sin skytteförening utfärdat falska handlingar till sex personer. Med hjälp av de osanna intygen har de här personerna sedan kunnat få vapenlicens. De har också dömts för detta.

Av totalt 15 åtalade har 9 dömts för vapenbrott. En av de frikända är en allsvensk fotbollsstjärna som hade två halvautomatiska pistoler i sitt hem.

Thomas Amnebring är dessutom en av de två män, före detta militärer, som är misstänkta för olovlig kårverksamhet. De är också inte häktade utan på fri fot. Det är därför osäkert om det faktiskt kommer att bli nåt åtal.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!