Dödsskjutning i Visättra, Flemingsberg

Polis och ambulans larmades till Sågstuvägen i Visättra (del av Flemingsberg) i Huddinge kommun med anledning av en anmäld skottlossning. På plats anträffades en allvarligt skadad man och en sjukvårdsinsats inleddes. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv kunde inte räddas. Mannen ska ha skjutits inne i en lägenhet. enligt media fanns det barn närvarande när han sköts ihjäl.

Södertäljenätverket

Enligt uppgifter i media är den skjutne mannen i 30-årsåldern och kan kopplas till Södertäljenätverkets Ronna-falang. Den 22 februari ifjol mördades en 23-årig släkting till honom på Gillestigen i Ronna. 23-åringen som heter Georgio-Lourens Issa var en tongivande person i Ronnafalangen. Han sköts i en bil som tillhörde en ledande sverigedemokrat.

Och några år tidigare, den 17 oktober 2020 kom 30-åringen som heter Charbel Issa själv skottskadad in till Södertälje sjukhus. Han var då skjuten i armen. Men han vägrade då samarbeta med polisen. Skjutningen har troligen en koppling till de interna konflikterna i Södertäljenätverket.

Flemingsberg

Enligt andra uppgifter kan den dödade möjligen vara Edgar Pettersson, en ledande person i Visättranätverket som är en splittring från Flemingsbergsnätverket. Det mesta tyder på att det inte är Edgar Pettersson som dödats i denna skjutning.

Edgar Pettersson har tidigare varit misstänkt för mordet i juli 2021 på en ledare i Flemingsbergsnätverket vid namn Alihan Dzhamaludinov. Edgar Pettersson dömdes till fängelse i 1 och ett halvt år för inblandning i den skjutincident som ledde till att barn blev skadade.

Han hör till de ledande i Visättranätverket och är den ende som varit misstänkt för mordet på Alihan Dzhamaludinov. Den 11 mars i år detonerade en bomb i den port i Visättra där Pettersson står skriven.

Läs mer om de interna konflikterna i Södertäljenätverket:
Läs mer om den interna konflikten i Flemingsberg:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!