Skjutning på Ankargatan kopplad till tidigare skjutning

En grupp män kom åkande till Ankargatan i Majorna natten till idag vid halvtvåtiden. När de lämnat bilen för att bege sig till den ena mannens bostad besköts gruppen. Exakt vem som var måltavla är oklart men en 35-årig man träffades av skotten. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador. Mannen förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret, främst handlar det om narkotikabrottslighet. Enligt polisen har han inga kopplingar till kriminella nätverk.

Tidigare skjutningar

Även de övriga personerna i gruppen är straffade. Bland annat för narkotikabrott. En av dem besköts själv för drygt ett halvår sen, i september 2022. Han som sköts utanför sin bostad.

Mannen som heter Evert Johansson var för några år sedan också beställare av ett cannabisparti som levererades till Västsverige från Holland. När lastbilen anlänt till Sverige fick leverantörerna dock inte tag i mannen. Leverantörerna försökte då sälja narkotikan på annat sätt men polisen grep dem. Beställaren kunde sen kopplas till narkotikan genom spaning och telefonavlyssningar. För det fick han fängelse i två och ett halvt år. Förutom narkotikabrott, anstiftan av grovt narkotikabrott och anstiftan av grov narkotikasmuggling fälldes han även för vapenbrott då det hittats en skarpladdad pistol i hans bostad.

Inga nätverkskopplingar

Johansson som ursprungligen kommer från Bergsjön tillhör inte heller han något kriminellt nätverk. Men han har kopplingar till personer som ingår i Bergsjögänget och uppges var vän med en person, Tonie Silva Santos (Apan), som är ihopkopplad med ett stort narkotikabeslag som lett till flera fällande domar.

Inte heller någon av andra i beskjutna ska vara kopplade till något känt kriminellt nätverk.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!