Mannen från Kap Verde

En man från Kap Verdeöarna misstänks ligga bakom en omfattande narkotikasmuggling till Sverige smat narkotika- och vapenhandel i Sverige. Han är bland annat misstänkt för att vara inblandad i smugglingen av 240 kilo amfetamin. Misstankarna har kommit polisen till kännedom när de gått igenom avlyssningsmaterial från SkyECC. Dessutom misstänks han ha sålt ett av de vapen som användes vid Gamlestadsmordet. I det fallet kommer misstankarna från EncroChat-material

Sen tidigare är han endast straffad för en hastighetsöverträdelse. Under tio år var han dock misstänkt och internationellt efterlyst för ett grovt narkotikabrott från 2008. Men han hittades aldrig.

2018 gick preskriptionstiden på tio år ut för det grova narkotikabrottet och Alicio Santos Nascimento som han heter behövde inte längre gömma sig. I början av 2019 återvände han därför till hemtrakterna i Göteborg enligt folkbokföringsuppgifter. I samband med det så registrerades också hans tidigare hemvist, dvs där han hållit sig undan i 10 år. Det visade sig vara Kap Verde, en ögrupp väster om Afrika. Han har bott och varit skriven i Järfälla under en period av livet.

Misstankarna

Nascimento är inte frihetsberövad utan begärs häktad i sin frånvaro som misstänkt i ärendet med amfetaminet. Han lyckades med andra ord återigen smita från polisen och undgå att bli gripen. återigen tror polisen att han gör sig i Kap Verde. Han misstänks vara huvudmannen bakom hanteringen av amfetaminet. Nu har polisen också hittat uppgifter om att mannen även sålt ett vapen som användes vid Gamlestadsmordet. I GP skriver de så här om honom:

– Han är häktad i sin utevaro för medhjälp till mordet och även grovt vapenbrott. Vi har anledning att tro att han befann sig i Sverige och Göteborg vid tidpunkten för Gamlestadsmordet.

38-åringen är en betydande aktör i den undre världen.

Han har mycket goda kontakter med i alla kriminella nätverk i Göteborg och figurerar i flera utredningar gällande grova brott.

[…]

38-åringen, som ursprungligen är från Biskopsgården, betraktas som lite av chefernas chef i gängmiljöerna i Göteborg.

Enligt samstämmiga källor har han under de senaste åren befunnit sig på semesterön Kap Verde och därifrån sysslar han huvudsakligen med knarkexport till Sverige.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!