Skjutning i Umeå – man svårt skadad

En skottskadad man i 25-årsåldern påträffades under måndagskvällen på en plats i ett område i Umeå som tycks kallas Öst. Han påträffades inte där han blivit skjuten utan på annan plats. Skjutningen ska dock ha skett i närheten av en kinarestaurang med namnet Shanghai. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. enligt vittnen ska skytten ha flytt på en sparkcykel.

Redan vid halv tre på natten till tisdagen (idag) greps 5 personer som misstänkta för inblandning i skjutningen:

Under natten har polisen gripit fem personer för inblandning i det rubricerade mordförsöket.

– Det jag vet i nuläget är att de gripna är av varierande kön och ålder, och att de är gripna för inblandning i mordförsöket, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

Då förundersökningen är inne i ett tidigt skede utreder det som ett eget ärende men polisen utesluter inte kopplingar till andra händelser.

Några av de gripna är misstänkta för mordförsök medan andra är misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Ett snabbt gripande brukar tyda på att en skjutning inte är gängrelaterad och det hade också varit konstigt om den vore det då Umeå saknar större organiserade kriminella nätverk och gäng. Umeå är den större svenska stad som har haft minst antal skjutningar och våldsnivån i staden är mycket låg. Samtidigt så kan det vara så att skjutningen är sammankopplad med ett åtal om narkotikabrott i Umeå.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!