Fröslundamordet – en hämnd för tunnelmordet

I måndags kväll sköts en man ihjäl på Björkhultsvägen i Fröslunda, Eskilstuna. Det har visat sig att det troligen handlar om en hämnd för mordet på en gängledare i en biltunnel i Stockholm i oktober 2022. Den skjutne i Fröslunda är enligt uppgift bror till en av de misstänkta för mordet i tunneln. Han ska dessutom ha övertagit ledarskapet i ett kriminellt nätverk i Fröslunda vars dåvarande ledare dödades i tunneln.

När det gäller tunnelmordet häktades tre personer som misstänkta i oktober 2022. De personerna var Dar#n Abdul@Z#z som häktades på sannolika skäl för mord och grovt vapenbrott, Abd#n@sir Di#sow och Ahm*d Al# som båda två häktades på sannolika skäl för mord. Dessa tre befann sig i samma bil som den mördade som enligt uppgift hette Kurdo Hasan. Ärendet har ännu inte gått till åtal men tanken är att det ska ske under april månad i år då utredarna fått förlängning av tiden för utredningen till den 24 april.

Den man som nu skjutits i Fröslunda heter enligt uppgift Allan Abdulaziz. Han är tidigare dömd för narkotikabrott och vapenbrott.

Eskilstuna är den stad i Sverige som hade mest skjutningar i förhållande till befolkningen under förra året. Orsaken till situationen i Eskilstuna är inte klar men staden ligger i polisregion Öst och relativt nära Västerås, en annan stad med problem. Västerås ligger i polisregion Mitt. Dessa regioner är tillsammans med polisregion Stockholm och polisregion Syd de som har största problem med skjutningar. Gemensamt för dem alla är att de inte implementerat moderna sätt att arbeta med gängkriminalitet utan främst varit fokuserade på straff och hårda tag.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!