Mord på Guldheden i Göteborg

En man hittades i natt skjuten i en bil på Guldheden i södra delen av centrala Göteborg. Den del av staden som tillsammans med Krokslätt gränsar mot Mölndal och ofta kallas södra Göteborg. Skjutningen ägde rum strax innan midnatt. Mannen sågs ligga skjuten i bilen på Doktor Belfrages gata av några vittnen som larmade polisen. Mannen som är i 35-årsåldern var skjuten i bakhuvudet. Det verkar alltså handla om en avrättning på nära håll.

Enligt polisen saknar den skjutne mannen gängkopplingar. Sättet som mordet genomfördes på tyder dock onekligen på ett gängrelaterat mord. Den skjutne mannen är tidigare dömd för narkotikabrott. Han dömdes 2019 till tre års fängelse grovt narkotikabrott.  Två andra män som båda är kända inom organiserad brottslighet, främst i Centrum och Majorna, dömdes samtidigt. Det är den första dödsskjutningen i år i Göteborg. Staden har minst skjutningar av alla större svenska städer i förhållande till befolkningen.

Guldheden är ett miljonprogramsområde men är inget fattigt område och inget försummat område. På grund av närheten till Sahlgrenska sjukhuset bor det en del sjukvårdspersonal i stadsdelen. Det är dock inte första gången som någon skjuts ihjäl på Guldheden. 2018 sköts en man ihjäl i en skjutning som var kopplad till gängkonflikten i Biskopsgården (den skjutningen ägde rum i en helt annan del av Guldheden än nattens skjutning och inte alls i närheten som vissa medier uppger).

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!