Skott och eventuell bomb mot bilfirma i Stora Höga

Den 24 april spärrade polisen av kring en bilfirmas fastighet i Stora Höga i Stenungsunds kommun efter att kulhål hittats i byggnaden av personal. På kvällen den 1 maj rapporterades i explosioner vid samma bilfirma. När polisen kom till platsen gick de först ut med att företaget återigen drabbats av beskjutning, Platsen spärrades av varefter de vid en undersökning hittade ett misstänkt föremål som verkade vara en bomb. Bombskyddet tillkallades och ett stort område spärrades av. Föremålet har därefter förstörts men det är fortfarande oklart om det var en bomb eller inte.

Två män i 20-årsåldern har gripits i samband med den första beskjutningen. En av dem häktades som misstänkt för skjutningen. Den andre häktades för ett separat vapenbrott.

Det drabbade företaget

Den drabbad bilfirman uppges heta A2 Bil eller A2 Bil AB. Något sådant bolag verkar dock inte existera så det är sannolikt ett oregistrerat varumärke eller binamn. De verkar sälja begagnade bilar av allehanda slag via olika webbsajter som bilweb, blocket, bytbil etc. Någon egen hemsida verkar de inte ha men de har en instagramsida och en facebooksida.

Det formella namnet på företaget är av allt att döma AA2 Group AB. Huvudägare i företaget är Adam Legue som bor i Norumshöjd (Tuve) Göteborg och delägare är Erik Johansson i Alafors. Adam Legue är VD och styrelseordförande medan Erik Johansson är ordinarie styrelseledamot, Suppleant i styrelsen är Gholam Abbas Mohammadian som också är från Göteborg, närmare bestämt Backa. Den sistnämnde är också styrelseledamot i Dian AB med Markus Hamburger som suppleant och trolig ägare. Han är också ägare av Grand Noise AB.

Adam Legue äger troligen också Stora Höga Bilvård AB och delar bostad med eller är skriven på samma adress som bland annat Ali Mohammadian som borde var en son till Gholam Abbas Mohammadian. Erik Johansson har en enskild firma vid namn Johansson köp & sälj.

Varför företaget kan ha drabbats

En man som kan vara släkt med Adam Legue vid namn Aziz Legue dömdes 2018 till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han är på fri fot och efterlyst. Han förekommer också i en förundersökning som berör det så kallade marmorknarket. Även om de är släkt (vilket ju inte är säkert) så betyder det inte på nåt sätt att Adam Legue har nån som helst koppling till brottslighet. Men det kan ju vara en orsak till att han som oskyldig släkting utsätts för hot och våldsamheter.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!