Man skjuten till döds i Jakobsberg

Ungefär klockan 18:40 igår kväll fick polisen larm om en skjutning på Dackevägen i Jakobsberg som ligger i Järfälla kommun väster om Stockholm. Enligt Aftonbladet lämnade flera män platsen på elsparkcyklar efter skjutningen. Den skjutne mannen i 20-årsåldern var känd av polisen sen tidigare. Mannen fördes till sjukhus men avled.

Den skjutne mannen hette enligt uppgift Ahmad Abdulla Khalaf. Det ska enligt samma uppgifter röra sig om en intern konflikt i det kriminella nätverket Söderhöjden. En person är redan gripen och anhållen som misstänkt.

Han åtalades 2020 för narkotikabrott tillsammans med 2 andra personer efter att ha hanterat 58,4 gram kokain. Domen för det brottet föl 2021. År 2021 dömdes han också till tio månaders fängelse för tre fall av grovt olaga hot mot en man och en kvinna. En närstående till den nu mördade mannen greps och satt häktad men släpptes. Han var misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den nu mördade mannen hotade i samband med detta två personer. De var släktingar till det tilltänkta mordoffret.

Även Ahmad Abdulla Khalafs äldre bror har dömts för brott. I det fallet inte gängrelaterat utan det handlade om försök till våldtäkt och misshandel.

I Jakobsberg finns två kriminella nätverk, Jakobsbergsnätverket och Söderhöjdsnätverket. Dessutom finns det ett kriminellt nätverk i Kallhäll som också ligger i Järfälla kommun. Med tanke på de små områden som dessa gäng tycks vara verksamma handlar det sannolikt inte om nån större kriminell verksamhet. Kanske det till och med är något förmätet att kalla dem för kriminella nätverk.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!