Skottlossning på grillbar i Rågsved

Strax innan midnatt natten till idag stormades en grillrestaurang/kebabställe i Rågsved, Pappas grill, av flera personer. De sköt flera skott innan de lämnade platsen. En person ska ha lämnat på en elsparkcykel och en annan ska ha setts springa från platsen enligt vittnesuppgifter som Aftonbladet återger.

Väl på plats hittade polisen tre personer i 20-årsåldern skadade. En av dem fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Samtliga skjutna har kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm. En av personerna har avlidit medan de andra två är skadade. En av dem är allvarligt skadad men läget är stabilt.

Efter händelsen stoppade polisen tunnelbanetågen från att stanna i Rågsved:

– Ett skäl kan vara att eventuella gärningspersoner inte ska kunna ta tåget därifrån, men också att vi inte vill att personer hoppar av där. Det är en vanlig åtgärd som tillämpas när polisen inte har full kontroll på situationen, säger Mats Eriksson.

Fem personer har gripits som misstänkta för mord och försök till mord. De greps i närområdet och har anhållits. Kanske har skjutningen en koppling till konflikten mellan Nätverk Foxtrot och Dalennätverket som präglat de första månaderna av året i Stockholm. Många av de våldsdåd som skett hänger ihop med den aktuella konflikten. Rågsved har även tidigare drabbats av våldsdåd som ett resultat av konflikten, en bomb i januari och en dödsskjutning den 14 april.

En del uppgifter tyder dock på att skjutningen istället har en koppling till Hagsätranätverket och att alla inblandade , både offer och gärningsmän, ska tillhöra detta nätverk.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!