Åtal väckt för mordförsök vid polishuset i Norrköping

Åtal har väckts för två fall av försök till mord och förberedelse till grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Detta efter attacken utanför polishuset i Norrköping den 27 februari.

Den nu åtalade 57-åringen kom den aktuella dagen till polisstationen i Norrköping. Han var då beväpnad med kniv samt en påse med 14 petflaskor fyllda med bensin. Mannen nekades inträde till polishuset. Receptionen hade just stängt för dagen. Mannen plockade då direkt fram en kniv. Därefter attackerade han en civilklädd polis som var på väg att lämna polishuset. En annan polis som försökte avbryta angreppet blev i sin tur jagad med kniv. Attacken avbröts genom att mannen sköts i benet.

– En av målsägandena fick livshotande skador efter knivattacken men båda målsägandena mår efter omständigheterna bra. Det är en vansinneshandling som hade kunnat sluta betydligt värre än vad den gjorde, säger kammaråklagare Lisa Hedberg i ett pressmeddelande.

– Vad flaskorna med bensin skulle användas till vet vi inte men jag påstår att han på något sätt hade för avsikt att anlägga brand och bruka våld inne på polisstationen, säger Lisa Hedberg.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!