Åtal för bomb på Avenyn

Den 3 februari 2023 krossade en person dörren på 8ight Nattklubb på Kungsportsavenyen i Göteborg. Därefter kastade han in en handgranat som exploderade. Dådet fångades på övervakningskameror. Bland annat en kamera på insidan nattklubben. Genom denna film kunde en polis identifiera en misstänkt. Brottet är rubricerat som allmänfarlig vårdslöshet.

Nu har en person, Isa@c L*br0n, åtalats för händelsen. Han sak enligt uppgifter i media vara knuten till det kriminella nätverket i södra Biskopsgården men tycks bo på Guldheden. Han greps fyra veckor efter bombdådet på Arlanda flygplats efter att hans DNA hittats på en sten som fanns på brottsplatsen. När han greps var han på väg till Turkiet.

Nån motivbild har inte framkommit och inga hot mot de som äger nattklubben är kända. Men polisen tor att han fått betalt för att utföra uppdraget. Det betyder troligen att det finns någon som har ett horn i sidan på klubben eller klubbens ägare.

Företaget som äger nattklubben heter Kungsportsavenyn 8 AB. Det ägs av Alexander Clarensius och Johan Däldehög. De båda är också ordinarie styrelseledamöter med Jens Odén som suppleant. Till GP har Clarensius uppgett att han inte tror att det var riktat mot dem eller några vakter:

Nattklubbsägaren Alexander Clarensius har tidigare sagt att det inte ska ha funnits några tecken på att någon var ute efter att skada någon person på plats. I ett sms till GP svarar han:

”Jag har inte koll på det mer än att jag vet att det finns en misstänkt. Nattklubben var stängd när någon kastade in föremålet, därför tror jag inte att någon ville komma åt varken ägare eller vakter”, skriver han.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!