Skogåsnätverket – allierade med FLG i Tensta?

I Skogås i Huddinge kommun finns enligt polisen och uppgifter i Aftonbladet ett kriminellt nätverk med cirka 20 medlemmar. De utpekade medlemmarna har framförallt dömts för narkotikabrott. Det förekommer dock även kopplingar till bedrägerier och grova våldsbrott. Majoriteten av de män som uppges ingår i nätverket är födda på 1990-talet.

Enligt polisen har nätverket en koppling till det kriminella nätverket Filterlösa grabbar (FLG) på Järvafältet. En del uppgifter tyder också på att Skogåsnätverket har en koppling till Farsta äldre.

De ledande männen i nätverket uppges vara i 25-årsåldern. En av dem, en 27-årig man, dömdes i somras till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Detta för att ha transporterat ungefär ett kilo amfetamin till Luleå.

Skogåsnätverket tycks ha etablerat sig och tagit kontrollen över droghandeln i stadsdelen under 2021 och 2022. De tycks därvidlag ha slagit ut tre andra löst sammanhållna grupperingar och orsakat en del osämja med flera våldsdåd som följd.

Andra personer som kan kopplas till Skogåsnätverket är enligt uppgift bland annat Daniele Mattei (Askar) och Alfa Kromah (Dollar). Mattei har tidigare haft en koppling till Original Gangsters (OG) och hör till en generation av äldre kriminella.

Den 25 juli 2022 skottskadades Ala Kromah (Dollar) vid en skjutning i Skogås Centrum. Anledningen till att han blev skjuten ska vara just Skogåsnätverkets övertagande av droghandeln i Skogås. De som enligt osäkra uppgifter ligger bakom skjutningen är en av de bortkörda grupperingarna.

Flera personer från Farsta yngre häktades som misstänkta för att ha försökt utföra ett mord på Daniele Mattei den 15 maj 2021. Mikael Viklund dömdes till fängelse i elva år, Malik Kabucho fick för sin del fängelse i tio år och Alexander Schön Jara  till fängelse i fyra år. De är alla från Farsta yngre. Lika långt straff fick Jonatan Palm medan Beatrice Häll fick fängelse i nio år och William Karlsson 8 års fängelse. De är alla kopplade till Bandidos MC.

Daniele Mattei själv dömdes för sin del till fängelse i två år och tre månader i samma rättegång. I samma mål dömdes även M@hd# Al#moh@mm@di till fängelse i ett år och två månader.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!