Det blir färre och färre tiggare i Sverige. Det beror på att det blivit svårare att få pengar. Inte på grund av någon empatimättnad (löjligt ord förresten, det finns inget sånt) som det står i GP och som Ulrika Falk från Räddningsmissionen också verkar tro, utan sannolikt av helt andra praktiska och sociala orsaker.
Vi har helt enkelt inga mynt längre. När gamla mynten byttes mot nya så blev ett av resultaten att många övergick till att helat använda kort istället för kontanter. Det var så krångligt i övergången att det vara lättare att göra så. Konsekvensen är att svenskar har färre mynt och därmed så minskar inkomsterna för de som tigger. När inkomsterna minskar så blir det färre tiggare.
Dessutom är det så att flera tiggarfamiljer fått annan hjälp. En del jag känner till går numera i vuxenundervisning och lär sig svenska. De har fått tillstånd och möjlighet att stanna i Sverige vilket gett dem helt andra försörjningsmöjligheter. När det lärt sig svenska kan de också få jobb. Andra har fått arbete.Tiggeri är då inte längre ett intressant alternativ.
Antalet tiggare minskar alltså av två anledningar. Många har fått andra försörjningsmöjligheter i Sverige, kan ta hit sina barn och familjer. De behöver inte tigga längre. Genom att vi har färre mynt så har tiggeriet också blivit svårare och därför har det minskat. Det är svårare för oss att ge.
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Tiggare, Tiggeri, Räddningsmissionen, Försörjning, Samhälle, Politik, Fattigdom, Göteborg, Arbete, Arbetsmarknad
Upptäck mer från Svenssons Nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.