Ordförande i en Vänsterpartiförening om inställningen till PFLP

VänsterpartietJag är ordförande i Vänsterpartiet Guldheden-Krokslätt Johannneberg. En av Göteborgs större lokala partiföreningar. Men långt ifrån den största. Men större än Angered där Kristofer Lundberg är ordförande. Jag delar Kristofer Lundbergs åsikt om att PFLP precis som PKK bör tas bort från terrorlistan. Båda två finns med på EU: såsdna listor idag. Så jag är en ordförande i en Vänsterpartiförening och har exakt samma uppfattning som Kristofer Lundberg. Och ingen funderar ens på att jag ska suspenderas från mitt uppdrag.

Min uppfattning är också att en vänsterorganisation inte ska ta hänsyn till vilka som högern eller högervridna regeringen som Putin-regimen eller USA:s ska styra vilka som ska anses vara terrorister. Så även om jag inte stöder PFLP anser jag att det är inom ramen för vad en medlem i Vänsterpartiet kan ge stöd till. Så vitt jag vet stöder dock inte Lundberg PFLP.

PFLP

Några anledningar till att jag inte stöder PFLP är att det tidigare i sin existens begått terrordåd och att de dessutom samverkade med Hamas under aktionen den 7 oktober 2023. Mig veterligen deltog de dock inte i massakern mot civila (men det kan naturligtvis var så ändå) men var med och planerade aktionen. Däremot förvarar jag både PFLP:s och Hamas rätt att angripa israeliska militära mål, myndigheter med mera. Därför att Israel är en ockupationsmakt. Dessutom har PFLP en ganska traditionell vänsterståndpunkt i många politiska frågor som jag inte heller delar.

Terrorlistan

En uppfattning om att PFLP ska ta bort terrorlistan är en helt rimlig uppfattning för en medlem i Vänsterpartiet även om det inte för närvarande är Vänsterpartiets officiella ståndpunkt. Det är också en ganska normal uppfattning att ha åsikten att ett stöd till PFLP är rimligt.

Dessutom är jag av åsikten att bara en enstatslösning kan lösa problemen på sikt. En sekulär stat för alla i området. Det är inte Vänsterpartiets åsikt utan de den officiella linjen är en tvåstatslösning. Något som dock i dag ser i stort sett omöjligt ut. Men det gör iofs också en enstatslösning.

Att PKK ska tas bort från terrorlistan är Vänsterpartiets officiella uppfattning.

Läs mer:

 

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.