Stoppa matchen och bojkotta Israel

En bojkott av Israel bör omfatta även idrott och kultur. Naturligtvis kan undantag göras för utbyte med anti-sionistiska grupper från Israel, ungdomsturneringar som Gothia Cup etc. Men i huvudsak bör en bojkott av Israel omfatta det mesta. Inklusive tennismatcher. Tennislandslaget bör inte spela mot Israel och matchen bör ställas in:

– Jag var med i Båstad 1968, när vi stoppade tennismatchen mot Rhodesia, och jag kommer att stå utanför Baltiska hallen och protestera i mars. Matchen måste stoppas!

Så säger Ingalill Bjartén, socialdemokrat från Staffanstorp och vice ordförande för s-kvinnor i Skåne. Hon har stöd av socialdemokraternas kvinnoförbund på riksplanet. Anne Ludvigsson (s), riksdagsledamot och utrikespolitisk talesman för s-kvinnor, säger att ”Sverige inte ska spela mot ett krigförande land.”

Dessutom uppmanar de socialdemokratiska kvinnorna til en total bojkott av Israel och det gör också det internationella judiska nätverket mot sionism (IJAN):

We insist on an immediate end to Israel’s assault, a complete withdrawal of all Israeli forces, a complete and unconditional end to the siege, and the restoration and extension of the ceasefire. We insist on the establishment of a special international tribunal for investigating the crimes of the Israeli leadership of this siege.

We affirm the urgent need for Jewish resistance to Zionism and stand committed to the extrication of Jewish history, politics, community, and culture from the grip of Zionism.

We situate our work in a long legacy of Jewish people throughout history who have stood in solidarity with others in common struggles against all forms of racism, empire building, and repression. As a growing sector of the Palestine solidarity movement, we call upon all Jews of conscience to take a strong stand against the current escalation of violence, as well as the murderous ground upon which Zionist ideology and the Israeli state has been constructed. We call on Jews to put an end to complicity, to break the silence, and to confront the fallacy of a Zionist consensus. We call on anti-Zionist Jews around the world to organize in escalation against the massacres on Gaza, and to continue to support Palestinian resistance through campaigns of Boycott, Divestment, and Sanctions, and through actions that target their own governments’ financial and political support for Israel.

ijan_logo.jpg

Bojkotta Israel!

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Mullvaden,
Borgarmedia: SDS1, SVD, SDS2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

17 Svar på “Stoppa matchen och bojkotta Israel”

 1. Jag har skrivit om det flera gånger men måste upprepa det en gång till. Den seriösa bojkotten skall omfatta även alla produkter med israelisk elektronik t.ex datorer med Intel processorer, en del av mobiltelefoner från Eriksson och Nokia m.fl. Att bojkotta israelisk teknologi – som utnyttjas också av militären är viktigare än att bojkotta bara apelsin-odlare.

 2. Bojkotta polisens nya bilar? De nya kravallpolisbilarna ‚ÄúSandcat‚Äù är importerade från Israel.

  http://hd.se/helsingborg/2007/11/19/nytt-fordon-oekar-saekerheten-vid/

  Uppgifterna om att de var israeliska försvann snabbt från tidningarna och i stället hänvisas till den svenske importören i Blekinge som modifierar dem för svenskt bruk. Men det är en israelisk konstruktion som finns som standardfordon:

  http://www.defense-update.com/products/s/sandcat.htm

 3. Idrottsmän är inte ansvariga för vad deras ledare gör eller någon annan i deras land gör. Det är inte datachip tillverkare heller. Att bojkotta Israel är att lägga en kollektiv skuld över oskyldiga människor.

 4. Intressant.

  Anders S – Du kräver att Israel skall förhandla med Hamas /*en bit som intehör till saken borttagen*/ #AS, men själv vill Du att man skall bojkotta Israel…?

  Hm.

  jag säger inte att man inte skall tha en dialog, men det situationen idag är inte så enkel, och det sista man behöver är extrema inställningar.
  Att dra igång en bojkott lär inte bidra till förståelse och fred.

  Hm.

 5. ”Idrottsmän är inte ansvariga för vad deras ledare gör eller någon annan i deras land gör. Det är inte datachip tillverkare heller. Att bojkotta Israel är att lägga en kollektiv skuld över oskyldiga människor.”

  Detta är exakt samma sak som alla högerpolitiker sa om en bojkott av sydafrika när det begav sig, men så kom bojkotten tillslut, och vad hände?

 6. Bedrövligt, fruktansvärt!
  En gång för länge sedan kände jag en djup sympati för att staten Israel fick bildas, läste Exodus-böckerna osv.
  Har besökt Auswitch 3 ggr och (nästan) efteråt varit beredd att sparka varenda tysk i min väg. Någon sköt en tysk på 40-talet, Heydrich tror jag, i Prag, och efteråt utplånade man Lidice. Tyskarna ”måste ju försvara sig…”
  Vad gör Israel, den sk enda demokratin i mellanöstern, nu när Hamas reser sig, som norrmän och danskar förr som inte ville bli ockuperade och som inte godkände den tyska ockupanten, nazi-staten? Just det!
  Vad är Israel annat än en apartheidstat? Makt är rätt, var det tom akademiker i Lund som tyckte, på 30-talet!
  Åke

 7. Sorgligt, sorgligt!
  Bortåt 95 % judar (/*i Israel, tillägg av #AS*/) stöder angreppet mot Gaza, sägs det. Anskrämligt! Helt fruktansvärt!
  Läste något om att folk som blivit utsatta för förföljelser/utrotning INTE automatiskt känner något för andra – i liknande situation.
  Jag önskar att Olof Palme hade levat nu, och kunnat utöka sin lista över sin berömda lista över brott mot mänskligheten med Gaza 2009. Utöver Hanoi -72.
  Skulle önska att Carl Bildt röt till så det hördes – på ädelhallänskt tungomål. Då skulle jag kanske rösta på honom!
  Bojkotta spelen i Malmö – med alla, fredliga medel!
  /Åke

 8. Tack AS för att du rättade mig! Israel heter det, givetvis! Bor i Nöden i Lund, ett kvarter som nästan helt befolkades av förföljda judar från östra Europa i slutet av 1800-talet.
  Flera böcker skrivna, många kända namn nämnda. Tänk om Israel, som vid statens bildande -48 hade fördrivit 7-800 tusen palestinier, nu kunde säga: ”ni är välkomna tillbaka” eller ”ni ska få kompensation, precis som överlevande judar i Tyskland”! Finns det någon läsare som tror, att Israel vill lämna tillbaka en enda kvm av ockuperad mark??? (Jag vill inte höra ett ord om Guds folk och annat elände)
  Är gammal, minns Vietnam. Inget tycks ha ändrats sedan dess.
  Snälla! Bojkotta Israel i Malmö!
  Åke

Kommentarer är stängda.