Kommentarsregler

Alla kommentarer förhandsmodereras enligt följande mycket enkla kommentarsregler som gäller på min blogg:

1. Anonyma kommentarer accepteras inte. Det innebär att felaktiga mejladresser inte heller är okej.
2. Osakliga personangrepp samt rena provokationer är inte tillåtet.
3. Rasistiska, sexistiska, islamofoba, homofoba, antisemitiska eller på annat sätt stötande kommentarer är inte tillåtna.
4. Länkar till sidor med ovanstående innehåll samt till fascistiska, nazistiska eller religiöst fundamentalistiska hemsidor tillåts inte.
5. Uppmaningar till stöd för något av det som nämns i punkt 3 eller 4 eller till någon organisation som är att anse som rasistisk, sexistisk, islamofob, homofob, antisemitisk, fascistisk, nazistisk eller religiöst fundamentalistisk tillåts inte.
6. Rena reklamlänkar för hemsidor, bloggar eller annat tillåts inte.
7. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter är inte tillåtet.
8. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners och andra typer av kommentarer som inte tillför nåt.
9. Personliga hälsningar etc och meningslösheter raderas.
10. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte långa artiklar. Såna får skrivas på egen blogg eller i nån tidning.
11. Man måste följa god nätetikett.
12. Påstå inte att jag tycker något som inte står i inlägget. En sådan kommentar godkänns inte.

Observera att det inte är en demokratisk rättighet att få kommentera på denna blogg. Det är jag som bestämmer, det är min blogg. Precis som DN:s redaktörer bestämmer vad som får publiceras där. Jag kan besluta att släppa igenom kommentarer som bryter mot reglerna för att jag anser att det är värt det. Men jag kan också stoppa dem när jag anser det befogat. Vidare diskuterar jag inte (annat än undantagsfall) anledningen till att jag modererat bort en kommentar. Det har jag helt enkelt inte tid till.

Dessutom är det meningslöst att skriva samma sak som det som står i den tidningsartikel eller det blogginlägg jag kritiserar. Det tillför ingenting (punkt 7), utan blir bara tråkigt. Tas följaktligen bort.

Utan kommentarsregler skulle min blogg bli invaderad av meningslösa, rasistiska utfall och personangrepp mot både mig och andra. Det brukar bli ödet för vänsterbloggar som inte modererar.

På grund av att jag skriver mycket om människor (finansfamiljer och brottslingar) i löpande text (vilket man kan göra även utan utgivningsbevis och utan att bryta mot PUL) så har jag också skyddat mig mot eventuella förtalsstämningar genom att ha ett utgivningsbevis för bloggen. Samma regler gäller alltså på min blogg som på DN. Ett av kraven myndigheterna ställde för att jag skulle få utgivningsbevis var att jag skulle moderera alla kommentarer. Det har jag alltid gjort enligt de regler jag satt upp så det var inget problem.

8 svar på “Kommentarsregler”

  1. Troligtvis är den danska polisen så korkad att den tror att man kan skrämma demonstranter innan de ens demonstrerat. Självklart får det motsatt effekt. Alla som sitter inspärrade ett dygn på vaga, eller utan grunder kommer att vara riktigt ilskna när de kommer ut. Fortsättning följer.

Kommentarer är stängda.