Israel ockuperar redan en bit av Syrien, tänker man ockupera mer?

Sen långt tid tillbaka ockuperar Israel de syriska Golanhöjderna. Nu hotar Israel med att också invadera andra delar av Syrien. Man är nämligen oroade över utvecklingen i landet där det helt osannolikt verkar som om Assads dagar är räknade och att upproret faktiskt kan segra.

Vad Israels försvrasminister Ehud Barak säger att det är oroliga för är att Assads regim om de faller kommer att överlämna vapen och utrustning till sina allierade i Libanon, Hizbollah. Men jag undrar om det inte bara är ett svepskäl. Jag misstänker att Israel hellre ser en stabil diktatur än en demokrati i Syrien. Vilka som väljs till regering i en demokrati är ju alltid lite oklart. Israel är nog mer oroad av den utvecklingen än om Assad ska överlämna eventuella vapen till Hizbollah.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Svar på “Israel ockuperar redan en bit av Syrien, tänker man ockupera mer?”

  1. En typisk vänsterkommentar. Medan tusentals civila slaktas tiger man men finns det en minsta möjlighet att pissa på Israel så gör man det, även om det är för något som Israel inte har gjort ännu 

  2. Jag begriper inte vad du menar. Jag tillhör den vänster som ständigt fördömt Assad. Du får nog läsa på. När det gäller inställningen till Israel är jag överens med Hampus.

Kommentarer är stängda.