Mer än 100 döda i terrorattentat i Paris

I en rad olika terroristattentat i Paris dödades igår uppemot 100 personer. Flertalet attentat genomfördes i ett område i östra Paris i tionde och elfte arrondissementen. I alla fall den södra delen av området består till stor del av nöjeskvarter med många hotell, restauranger och barer. Det är en slags motsvarighet till söder i Stockholm och populärt bland ungdomar och vänsterfolk.

Terrorister ska ha öppnat eld mot besökare på en lång rad restauranger. Samtidigt exploderade sprängladdningar på nationalarenan Stade de France och terrorister ska ha tagit runt 100 personer som gisslan på konserthuset Bataclan. Konserthuset stormades under natten av fransk polis. Uppgifterna om antalet döda och skadade har stigit oavbrutet under kvällen och natten. Enligt de första officiella rapporterna, som kom på fredagskvällen, bekräftade polisen 18 döda, enligt nyhetsbyrån Agence France-Press. Efter midnatt steg siffran till över hundra döda.

Frankrikes president Francois François Hollande har förklarat undantagstillstånd och meddelade att Frankrike stänger sina gränser efter den blodigaste terrorattacken i Frankrikes historia.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements