Utpekades för Vårvädersmorden och sen sprängd i luften

I september 2013 skedde ett dubbelmord på Väderilsgatan. En av de mördade var Shoyep Badpa. Han uppges på en del håll ha varit ett oskyldigt offer i gängkriget i Biskopsgården. Detsamma sägs inte om den andre mannen, Arap Savran, som mördades vid samma tillfälle.

Att Badpa skulle vara ett oskyldigt offer förefaller dock lite märkligt. Han dömdes så sent som 2010 för ett brott. 2007 dömdes han till rättspsykiatrisk vård för en utpressning. Han ska dock enligt olika uppgifter ansträngt sig för att komma bort från det kriminella livet efter domen 2010.

Mördarna misstänktes komma från den så kallade Vårvädersligan i södra Biskopsgården. Det märkliga i sammanhanget är att Homa Badpa, syster till den mördade Shoyep Badpa hade sällskap med en ung man från Vårvädersligan, dvs det gäng som antas ha mördat hennes bror.

Den man Homa Badpa hade sällskap med var Houssein Chit, en av de personer som mördades på Vår Krog & Bar vid Vårväderstorget. För dessa två mord har senare 8 personer åtalats, alla med kopplingar till det kriminella nätverket i norra Biskopsgården, Friskvädersnätverket. Homa Badpa som var närvarande i restaurangen vid skjutningen är ett av de centrala vittnena i rättegången. Men den hon ursprungligen menade var ansvarig för morden ingår inte bland de åtalade.

Den hon tidigt pekade ut, både i polisförhör och offentligt var Edis Alihodzic, en ledande person i Friskvädersnätverket. Han sprängdes i luften en tid efter att han pekats ut av Homa Badpa. Tillfällighet? Kanske inte, och i så fall kan det vara ett resultat av Homa Badpas utpekande. Men det skulle faktiskt också kunna vara en tillfällighet då genomförandet av sprängningen tyder på mer proffessionella mördare än vad Vårvädersligan nånsin kunnat hosta fram. Någon utredning av eventuella samband mellan Homa Badpas utpekande av Alihodzic och sprängningen i Torslanda borde ha gjorts, men inget om det är i så fall offentligt känt än så länge.

Det andra märkliga sambandet, mordet på Shoyeb Badpa och att hans syster hade sällskap med Houssein Chit, en av de som ingick i det gäng som misstänktes ha mördat brodern tycks inte heller ha utretts. I alla fall syns inget offentligt om det. Att Homa Badpas roll inte tycks ha utretts närmare tycker jag är märkligt. Men det kanske kan finnas förklaringar till det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements