Bredängsnätverket

Nätverket har sitt geografiska ursprung i Bredäng söder om Stockholm. Nätverket har enligt polis och åklagare ingen person som ensam är en tydlig ledare men det finns ett antal individer som har ledande roller. Joaquin Morales har sedan 2013 haft en betydande roll i nätverket. Han har fram till nyligen avtjänat ett fängelsestraff för grov misshandel.

Det verkar som om Morales år 2007 också var inblandad i en skjutning som har koppling till mordet på Andreas Oscarsson år 2009. Den han sköt i benet var Stefan Drakelid som utsattes för utpressning i samband med de affärer som Oscarsson var på väg vittna om när han sköts ihjäl.

Jetmir Dabiqaj är en annan person som under många år varit en ledande person i Bredängsnätverket. Joaquin Morales och Jetmir Dabiqaj var väldigt nära vänner med Akis Tiritidis som i mars 2016 blev mördad i Bredäng.

En konflikt med det så kallade Östberganätverket startade år 2013. I juni 2013 blev en person skjuten i Bredäng. Personen sköts i benet och bakgrunden ska ha varit ett stulet parti kokain som han anklagades för att ha stulit. Joaquin Morales dömdes senare för denna skjutning.

I september 2013 sköts Muhammad Karwan till döds i Örby. Muhammad Karwan var bror till Sangar Karwan som är en ledande person i Östberganätverket. Personer från nätverket i Bredäng har varit misstänkta i ärendet men ingen har åtalats för mordet.

Dagen efter mordet sköts en person till döds i Östberga. Detta mord misstänktes vara en hämnd för mordet på Muhammad Karwan. Sebastian Berisa, som är en central person inom Östberganätverket, dömdes för medhjälp till detta mord.

I oktober 2013 skedde ett mordförsök i Bredäng. Det sköts flera skott mot en bil som Serhat Yener och Ismail Göcmenoglu färdades i. Serhat Yener och Ismail Göcmenoglu hade vid denna tid ledande roller i Bredängsnätverket. Ranjdar Karwan greps och dömdes senare för detta mordförsök. Ranjdar Karwan är bror till Muhammad Karwan och Sangar Karwan.

Efter dessa händelser lugnade konflikten ner sig under drygt ett år. I augusti 2015 skedde dock en ny skjutning i Bredäng. Mustafa Badri besköts i sin trappuppgång i Bredäng. Han undkom detta mordförsök. Mustafa Badri var vid den tiden en central person i Bredängsnätverket.

I mars 2016 mördades så Akis Tiritidis i Bredäng. Han sköts ner med automatvapen när han var på väg hem till sin bostad. Akis Tiritidis var pojkvän till Martina Morales (Joaquin Morales syster). Akis Tiritidis var också mycket nära vän med Joaquin Morales och Evy Nkiwa. Han var 2013 misstänkt för inblandning i ett värdetransportrån vid City Gross i Kungens kurva.

Den 2 juli 2016 sköts Herman Jalizada och hans flickvän när de färdades i sin bil. Detta skedde i Östberga och Enskede. Gärningsmännen sköt med flera automatvapen, Herman Jalizada som tillhör Östberganätverket träffades av flertalet skott och skadades mycket svårt. Ali Banzola dömdes till 15 års fängelse för mordet medan den andre åtalade, Evy Nkiwa, frikändes.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!