Klockbutiksrån i Göteborg kopplat till Lejonen

Enligt GP och GT är ett rån mot klockbutiken Bergströms på Östra Hamngatan i Göteborg som ägde rum förra året i slutat av sommaren kopplat till det kriminella gänget Lejonen i Stockholm. Butiken är specialiserad på dyrbara Rolex-klockor.

Rånet/inbrottet utspelade sig fullt öppet på förmiddagen en tisdag och det fanns en mängd vittnen. Två gärningsmän som var klädda i svart flydde från brottsplatsen på en moped. Den påträffades senare cirka en kilometer från brottsplatsen, på en innergård i Vasastan, men några gärningsmän hittades inte då.

Tjuvarna använde troligtvis någon form av betongsåg för att komma in genom fönstret till klockbutiken. Vid den fräcka kuppen kom gärningsmännen över mellan 15 och 20 stycken exklusiva klockor till ett totalt värde på omkring tre miljoner kronor.

Tre personer har en kort tid varit anhållna i sin frånvaro för inblandning i rånet. De har nu gripits i Stockholm igår och i onsdags och de uppges ha en koppling till Lejonen. En av de som nu gripits misstänkt för stöldkuppen mot Bergströms ska ha gripits på eller i området kring det sjukhus där han och andra vänner till den mördade ledaren för Stockholmsgänget Lejonen, Merhawi Aregai, 26, samlats efter mordet på onsdagskvällen.

Det är inte speciellt förvånande med Lejonens koppling till ett rån i Göteborg. Merhawi Aregais syster var aktiv i föreningen Megafonen i Stockholm som hade täta band med föreningen Pantrarna i Göteborg som i sin tur hade en lång rad kriminella medlemmar från främst Vårvädersligan men också från Friskvädersnätverket i sina led. En tidigare ledande medlem i Pantrarna delade dessutom bostad med syskonen Aregai. De två föreningarna har också gjort gruppresor för att besöka varandra.

En koppling mellan kriminella i Lejonen och Vårvädersligan i Göteborg förefaller därför inte som helt osannolik. Inte heller ett samarbete dem emellan kring brott. Att utföra brott i fel stad minskar ju sannolikt risken att åka fast om det finns tillräckligt bra information och underrättelser från samarbetande kriminella i de olika städerna. En ledande medlem i Vårvädersligan, Eddie Jobe, bor i Vasastan inte så långt från där mopeden hittades.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!