Gängkonflikterna i Biskopsgården har drabbat många oskyldiga

Under gängkonflikterna i Biskopsgården har minst fyra personer, kanske så många som sex, som inte haft något med kriminalitet och gängbrottslighet att göra dödats. En ung man sköts utanför Vår Krog & Bar på Vårväderstorget. Han sköts av okänd anledning när mördarna var på väg från platsen efter att ha mördat en känd gängledare inne på krogen samt skadat en mängd i sammanhanget helt oskyldiga människor.

En annan ung man som var koranlärare sköts ihjäl invid Sjumilaskolan. Han mördades sannolikt då de som mördade honom tog fel på person. De var kontrakterade mördare utan personlig kännedom om vem som skulle mördas.

Bilbomben i Torslanda dödade en liten 4-årig flicka, hennes pappa och två män till. Bara en av de vuxna i bilen hade en känd koppling till gängkriminalitet. Så det kan handla om att tre människor utan koppling till gängkriminalitet mördades.

I en handgranatsattack mot en lägenhet dog en åttaårig pojke som var släkt med en känd gängkriminell, en av de som dömts för morden på Vår Krog & Bar.

Det är normalt ovanligt att oskyldiga drabbas av gängkonflikter men konflikterna i Biskopsgården utgör ett tydligt undantag.

Handgranater och brandbomber har flera gånger kastats in i fel lägenheter och fel hus. I december förra året fick en kvinna en bensinbomb inslängd i sitt radhus. Hon bor granne med ett radhus där det bor minst en person med koppling till gängkonflikten. Gärningsmännen tog alltså fel på hus. Även ett annat hus i området har felaktigt drabbats av en attack, detta i början av detta år. Slutligen attackerades också det hus där en person med trolig koppling till gängkonflikterna bor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!