Dubbelmord i Upplands-Väsby med koppling till strippklubb

Idag började rättegången mot en man i 40-årsålder, Adriano Rodriguez, som misstänks för två mord i Upplands-Väsby inom loppet av ett och samma dygn, natten till den 14 november 2017. Det första mordet ägde rum på Hasselgatan där en man som var skjuten med flera skott hittades i ett källarförråd som var inrett med möbler. Källarförrådet användes som umgängesplats för en grupp män som ville vara i fred enligt innehavaren av förrådet:

I förhör uppger innehavaren av förrådet att han använde förrådet som sin ”mancave” – en plats där han och hans vänner kunde ”vara i fred från sina kvinnor”.

Någon gång strax efter midnatt anländer 37-åringen och hans vän, en sedan tidigare kriminellt belastad 40-åring, till platsen. Vid 00.45-tiden skickas det meddelanden till en telefon med uppmaningar om att 37-åringen och 40-åringen ”behöver snacka” – så några av de närvarande går ut för att röka.

Då skjuts 37-åringen på nära håll med tre skott. Innehavaren av förrådet blir vittne till delar av händelsen. 40-åringen lämnar platsen i en bil. Först 20 minuter senare larmar det chockade vittnet polis och ambulans.

Det andra mordet ägde rum på Örvägen där en gemensam vän till 37-åringen (Adam Vrenning) och Rodriguez bodde. En 29-årig man, Emil Brunou. Denne påträffades död och skjuten i huvudet morgonen därpå. 40-åringen ska ha tagit en väska från mannen enligt vad han själv uppger till polisen. Därefter tog han sig tillsammans med sin flickvän till en strippklubb i Stockholm där de gömde sig.

Båda morden ägde rum med samma vapen och åklagaren anser att Adriano Rodriguez är knuten till både morden och skjutvapnet. Enligt polisen ska han tidigare ha utfört olika typer av tjänster för strippklubben och dess ägare. Den direkta orsaken till morden är dock inte känd och polisen misstänker att Rodriguez utfört morden åt någon som tvingat honom eller betalt honom.

Rodriguez har tidigare varit bosatt i Vallentuna och är dömd för en mängd brott såsom grov utpressning mot en lokal företagare, misshandel, olaga hot, grovt olaga hot, skadegörelse, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han har också agerat målvakt i en härva kring ett stort bolag. Senaste gången han dömdes var augusti 2017 då han dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Dessutom hade han skulder till Kronofogden.

Emil Brunou hade själv ett byggföretag med namnet Emil Brunou Byggservice AB medan Adam Vrenning arbetade på Effektiva Byggen Sthlm AB.

De aktuella och inblandade männen i fallet verkar inte ha någon direkt koppling till organiserad brottslighet men Rodriguez verkar känna en man med Milutin (Vildsvinet) som eventuellt har kopplingar till organiserad brottslighet. Milutin kände också Adam Vrenning. Vissa uppgifter gör också gällande att Rodriguez känner den man, Andres Leiva Parra, som misstänks för att ha mördat Bredängsnätverkets ledare i Mariehäll.

Advertisements