Mannen med nio liv

Adrian Kastrati, en idag 21-årig man, som GP utpekar som en ledarfigur i ett kriminellt nätverk, har utsatts för en stor mängd mordförsök. Det nätverk han ska vara ledarfigur, som GP kallar B-falangen, i består i princip av hans egen släkt, familjen Kastrati. Kastrati-falangen är därför en mer passande beteckning. För mig förefaller det ytterst tveksamt at  han ska vara nån ledare på något sätt och det är oklart om familjen Kastrati ens ska kallas ett kriminellt nätverk.

En lång rad mordförsök av Adrian Kastrati har genomförts av personer som är kopplade till ett kriminellt nätverk kring en person vid namn Eddie Jobe och hans bröder som jag därför brukar kalla Jobe-falangen. I GP kallas de A-falangen. Medlemmar i Jobefalangen har inte utsatts för mord eller mordförsök. Konflikten är därför mycket ensidig eller så tillhör Adrian Kastrati inte nåt kriminellt nätverk.

I november 2016 skedde det första mordförsöket, den gången på Vårvädersgatan i närheten av Blidvädergatan i Biskopsgården. Adrian Kastrati undkom med skottskador.

En granat kastades mot hans lägenhet på den 12 december 2016. Några veckor senare, den 27 december mördades en vän till honom.

Efter mordförsöken i Biskopsgården tycks Adrian Kastrati ha flyttat hem till sin far i Kvillestaden och det dröjde ett år innan nästa mordförsök. I december 2017 sköts det mot honom i Kvillestaden.

Lila länge dröjde det inte innan nästa mordförsök inträffade. Det skedde i april 2018. Mannen som då sköt mot Adrian Kastrati och hans far misslyckades. Istället jagades skytten ifatt av de beskjutna samt kördes på varvid polisen kunde gripa honom.

Nästa mordförsök blev aldrig nåt försök då de misstänkta kunde gripas efter att det tilltänkta mordoffret, alternativt hans far, upptäckt en GPS-sändare på sin bil. Det var också denna upptäckt som ledde till ett genombrott i utredningen av det så kallade Guldhedsmordet såväl som ett mord på Lidingö.

Ytterligare ett mordförsök misslyckades när Adrian Kastrati upptäckte en mystisk bil med en okänd man i närheten av den bil han brukar använda. Eftersom han upptäcktes försökte mannen i den bilen köra över Adrian Kastrati. Han misslyckades med det men när polisen kom till platsen hittade de stora mängder sprängämnen i bilen såväl som utrustning för att detonera en bomb från en mobiltelefon. Sannolikt var det tänkt att sprängladdningen skulle placeras på det tilltänkta offrets bil. Även den man som kört bilen kunde gripas och har i en fotokonfrontation pekats ut av Adrian Kastrati.

 

Advertisements