Deltagare i Paradise Hotel dömd för knarksmuggling

En kvinna som deltagit i dokusåpan Paradise Hotel har dömts för knarksmuggling. Även en man har dömts för samma sak. De fick 4 år respektive 5 år i fängelse för smuggling av 15 kilo hasch från Spanien. Mannen uppges i GP ha kopplingar till organiserad brottslighet i Biskopsgården men han bor i Bjurslätt på centrala Hisingen i Göteborg.

Från början var ytterligare två personer, både närstående till kvinnan, misstänkta för inblandning men de friades under utredningens gång och anses istället ha utnyttjats av de dömda. En av dem stod som mottagare till två av de tre paket med cannabis som skickats till den dömda kvinnan som är född 1991. Ett paket skickades till Mölndal med den dömda kvinnan som adressat och två till en närbutik på Hisingen. Tullverket fattade misstankar kring paketet i Mölndal och när de undersökte avsändaren hittade de ytterligare två paket från samma avsändare. LR Aloe Vera Shop i Malaga, Spanien.

Båda de dömda har förnekat brott och den dömda kvinnan har hävdat att kriminella utnyttjat henne för smugglingen och att hon hotats av den medåtalade mannen. Mannen har i sin tur hävdat att han inte har något med saken att göra. Vid husrannsakan i hans bostad hittades över en halv miljon kronor, uppdelat i svenska pengar och olika utländska valutor samt narkotika. Han har i förundersökningen och rättegången hävdat att narkotikan tillhör hans bror som har missbruksproblem.

Advertisements