Pojke häktad för mord på 50-årig man i Malmö

Pojke häktad för mord på 50-årig man. I onsdags sköts en man i 50-årsåldern ihjäl på Serenadgatan, Högaholm, i Malmö. Han sköts genom ett fönster samtidigt som resten av hans familj låg och sov. Skjutningen inträffade en stund innan fem på morgonen/natten. Mannen vaknade av ett ljud och gick upp för att titta efter vad det var. Då sköts han genom fönstret till lägenhetens uteplats.HNa fördes til sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Det skjutne manne var tidigare ostraffad. Polisen tror att det var en annan man med gängkopplingar som var folkbokförd i samma bostadshus som var den egentliga måltavlan. Den troliga måltavlan är en man i 25-årsåldern.

Den misstänkt för brottet är en 16-årig pojke från en annan del av landet som greps samma natt. Han är misstänkt för för mord, grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han häktades under torsdagen. Återigen är alltså en pojke häktad för mord.

Den skjutne mannen verkar alltså vara en helt oskyldig man som blev skjuten istället för en annan man. Den som troligen var den tilltänkta måltavlan, Moh@mm€d Ab0uch@cr@,  är skriven i en bostad snett över den skjutne mannens. Han är tidigare dömd till kortare fängelsestraff för narkotikabrott.


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.