Bandidosledare inför rätta för bombdåd

Efter ett par år kommer nu Bandidosledaren i Göteborg, Mehdi Seyyed, att ställas inför rätta för de uppseendeväckande och mycket obehagliga bombdåden som ägde rum mitt i Göteborg år 2006. Bombdåd, som om det gått mycket illa, kunde ha dödat många oskyldiga personer.

Anledningen att han nu, efter att tidigare försök att åtala honom för de aktuella bombdåden misslyckats, kan ställas inför rätt är ett vittnesmål från en avhoppare från organisationen. Men, att enbart åtala på den typen av vittnesmål, kan medföra ett frikännande. Detta eftersom mannen i fråga drivs av ett hämndbegär mot Bandidos MC efter att ha straffats av organisationen för att inte ha följt de interna reglerna. Det är bara att hoppas att åklagarna har mer bevis för Mehdi Seyyeds eventuella skuld att komma med.

Om Seyyed döms kan han bli utvisad till sitt ursprungsland, Iran (det verkar dock inte så troligt att han blir det). Men varken en dom mot honom, eller en utvisning, innebär att den organiserade brottsligheten egentligen minskar. Det krävs ett stopp för rekryteringen för att åstadkomma det. Några framgångar i den typen av arbete finns inte, speciellt inte när den borgerliga regeringen gör allt de kan för att rekryteringen till gängen ska underlättas, genom att göra det så svårt som möjligt för folk att försörja sig. Speciellt är detta tydligt nu när 1 000-tals människor i Göteborg kommer att förlora sina jobb.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements