Misstänkt i annat brott kopplad till mordet på Nancy Tavsan?

En ung man i Göteborg har häktats och är misstänkt för ett grovt våldtäktsförsök på Molinsgatan i Vasastaden i Göteborg.  Det grova våldtäktsförsöket bär enligt media stora likheter med överfallet och mordet på Nancy Tavsan i Hjällbo. Den gripne 21-åringen är hemmahörande i Hjällbo och var kvällen då Nancy Tavsan mördades på samma fest som hon var. Han har också enligt uppgifter haft kontakt med henne på Facebook.

21-åringen är enligt polisen inte misstänkt för inblandning i mordet på Nancy Tavsan för närvarande men det gripandet har lett till ökad oro i Hjällbo. Polisen har därför förstärkt sina resurser i stadsdelen.

I sådana här fall (och i alla andra också) är det viktigt att man hålelr sig till principen att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Den häktade mannen är i skrivande stund inte misstänkt för dådet mot Nancy Tavsan  och ska betraktas som helt oskyldig till det även om han är misstänkt för ett annat grovt våldsdåd. I fallet med mordet på den unga kvinnan i Hjällbo så finns det ingen misstänkt och ingen gripen.

Den unge mannens brutala överfall mot kvinnan på Molinsgatan liksom mordet på Nancy Tavsan visar också att allt inte står helt rätt till i vårt eget land när det gäller förhållandet män och kvinnor. Det är inte bara i Turkiet som brutala överfall på unga kvinnor och flickor sker, med eller utan hedersproblematik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Danielgbg

  Jag förstår inte riktigt varför du avslutar din post som du gör, klart att våld finns överallt på vår planet
  även i vad många skulle kunna kalla för utopier som Kuba, Nord Korea och Venezuela. Din avslutning blir ju bara ännu mera problematisk om det visar sig att den misstänkte just är ifrån Turkiet…

  Ha en go dag.

  • Anders_S

   Daneilgbg: Kanske för att fallet i Turkiet just nu är aktuellt? Det är väl möjligt att gärningsmannen är från Turkiet. Det är ju till och med möjligt att han är kristen som familjen Tavsan, kanske till och med vän, vilket ju är det vanliga i sådana här fall.

 • Av de länder som Daniel räknar upp är det bara Nordkorea jag håller som riktigt riktigt uselt. Båda de andra har sina fel såklart, men mämfört med sina grannländer är både Kuba och Venezuela under av social ingenjörskonst- och fysisk ingenjörskont. När det var tropisk storm som drabbade Hispaniola och Kuba lika hårt dog 800 i Haiti. 8 dog på Kuba. Undrar vad det beror på?