Trött på snön

Jag måste erkänna att jag är rätt trött på all snö. Visserligen ger snöskottningen bra träning men det är besvärligt att gå ut och att röra sig på gator och trottoarer som inte plogas och skottas ordentligt. Det är vackert, men det är jobbigt att man ska behöva ha så mycket kläder på sig när man vill vara ute. Jag önskar dte snrat tog slut och att våren var här. Dessutom hoppas jag att det i morgon bitti finns en lucka i snöandet så jag kan ta mig iväg till Belgien.

Här i Göteborg tror jag att det inte varit lika mycket snö sen nån gång på 1960-talet, dvs för nästan 50 år sen. Defintivt är det mer snö än det var den där en viss vecka  i november 1995. Och kallare har det inte varit sen mitten på 1980-talet då det var tre mycket kalla vintrar på raken, den sista var väl 86/87 har jag för mig.

Men i vilket fall som helst önskar jag ett slut detta eviga snöande och vintern. Det är definitivt dags för våren att sätta in. Kanske kan det ske i början av mars när jag är tillbaka från Belgien. Låt oss hoppas på det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements

7 Svar på “Trött på snön”

  1. Jag blir glad när jag ser snö! Ju mer snö desto bättre. Det blir ljusare i det annars mörka vintersverige och det är inget slask. Och så är det trevligt att se snöbubbar. Fler snölyktor vore kul.

    1. Hampus: Det är ljusare helt klart, men du vet, Göteborg är knappast byggt för den här typen av väder. Mellan 0,5 ochl 1 meter snö i trädgården är bara för mycket.

  2. Ja det verkar som om det finns både mer snöplogar på Jamaica än här, och jag skulle tro att kunskaperna i snöröjning i Mali är större än Gatukontorets i Göteborg. Men vackert är det, och roligt är det. Jag åker pulka med hunden flera gånger i veckan, det är skitkul!=)

    Men det är okej om du tar med dig våren från Belgien i alla fall.

Kommentarer är stängda.