Fyllo eller galen muslim – Usama Bin Spaden

En man tog sig tidigt i morse in i moskén i Högsbo , sprang runt och vevade med en spade och skrek att han var Usama Bin Laden. Frågan är om det handlade om en morgonpackad (sen kväll kanske?) fyllerist av permanentfylloslaget eller tillfällighetsfylleristslaget? En som inte get att moskén i Högbso tillhör en högts liberal gren av islam, Ahmadiyya, som av de flesta andra muslimer betraktas ungefär som kristna betraktar mormoner eller Jehovas vittnen. Dvs de betraktas inte som muslimer alls av exemeplvis sunnimuslimska wahabbitiska fundamentalister som Bin Laden. Fylleristen har i så fall misstagit sig grovt på vilka han utsatt för hotelserna och inbrottet (intrånget?).

Om det nu var en fyllerist av nåt slag alltså. Det kan ju också ha varit en tokig muslim som vill markera mot kättarna i Högsbo-moskén på smam vis som Ahmadiyya förföljs i de flesta muslimska länder. Då gör personenn kane mer skäl för det namn han ropade ut, Usama Bin Laden. Fast egentligen borde han nog kanske kallas Usama Bin Spaden. Ett mer passande namn kan man tycka på en så förvirrad person som det verkar ha varit frågan om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Socialistiska Partiet för ett tolerant samhälle med religionsfrihet.

Advertisements
 • Megaforce

  Det bor mycket konstigt folk i området kring pennygången..

 • hugin

  hej Anders
  lite göteborgshumor lättar faktiskt upp nu när sommaren verkar hotad och makthavarna hörs knorra i korridorerna om att socialbidragen är för höga.
  Usama bin Laden är en undflyende typ. Så snart som han sagt nå´t vettigt – som att kampen mot usaimperialismen kommer att upphäva motsättningarna mellan sunniter och shiiter så inträder han i en liklång tystnad och den galne egyptern Zawahiri träder fram och hävdar motsatsen samt får fram någon galen grupp som spränger något meningslöst och blodigt.
  Ibland tror jag att Usama hålls fången och försöker meddela sig med omvärlden via videoband. Några gollumangripna pakistanier sitter och övervakar honom på håll tillsammans med ett par amerikanska leisant-officerare som nödutrycker en gång om året för att återställa det Usama förstört med sina utsmugglade budskap.

  Jag tror att Usama längtar till Siljansbyggden och Oviksfjällen. Vi vet att han trivdes där. Pakistan blir nopg bara dystrare och dystrare